Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Chlapec (†10) se při hře oběsil na houpačce: Tragédii přihlíželi jeho kamarádi

Autor: rc - 
14. září 2023
11:14

Tragédie se odehrála v obci Rassau v jižním Walesu. Desetiletý Lewi Sullivan si s přáteli hrál na stromě, když si kolem krku uvázal lano. Zničehonic uklouzl. Na pomoc mu přiběhl kolemjdoucí a na místo letěl vrtulník, který chlapce transportoval do nemocnice. O život Lewi bojoval tři dny. Svůj boj ale nakonec prohrál.

Lewi si užíval se svými kamarády konec prázdnin. Přátelé v pátek 1. září lezli po stromě, když došlo k tragické nehodě. Jak uvádí britský deník BBC, Lewi našel lano uvázané na stromě a v „zápalu hry“ přišel s nápadem, že si ho omotá kolem krku. Podle informací britského deníku Daily Mail se jednalo o houpačku z lana. Ve chvíli, kdy si ji ale Lewi dal kolem krku, spadl ze stromu na zem.  

Incidentu přihlíželi jeho kamarádi a křičeli o pomoc. Náhodný kolemjdoucí k nim běžel a Lewiho rychle odřízl a zavolal na tísňovou linku. Na místo vyrazil záchranářský vrtulník, který ho transportoval do nemocnice. O život chlapec bojoval tři dny.

Zdrcená rodina uvedla, že Lewi byl „zábavný a veselý chlapec“. Podle jeho otce Nigela Sullivana (44) byl blázen do ragby a motorek. „Lewi byl úžasný, starostlivý a milující syn. Byl snem každého otce a měli jsme mezi sebou úžasné pouto. Byl jsem na něj hrozně pyšný,“ uvedl. Rodina navíc poděkovala záchranářům, již se snažili Lewiho ze všech sil zachránit. „Vím, že se mu jeden kluk snažil pomoci téměř dvacet minut, než dorazili záchranáři,“ dodal Nigel.

Video  Muž v Pardubicích usnul při vaření, zachránili ho policisté.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání