Slovní rozepře mezi dvěma skupinami cizinců přerostla v pozdních nočních hodinách ve fyzickou potyčku. Jeden z účastníků při ní podle Kropáčové udeřil do hlavy sedmnáctiletého mladíka, který k němu byl otočený zády. Mladík se při pádu uhodil hlavou o kamennou dlažbu a upadl na chvíli do bezvědomí. Zranění si vyžádalo několikatýdenní léčbu.

Video
Video se připravuje ...

V červnu došlo v Praze na Jungmannově náměstí k brutální potyčce mezi dvěma skupinkami cizinců. Dvěma mladíkům (oba 17) hrozí trvalé následky. Pachatelé policisté už dopadli. Policie České republiky

Prasklá lebka a vnitřní krvácení

Ránu do hlavy dostal po chvíli i další mladý muž, do kterého ještě na zemi několik lidí kopalo. „Kamarádi, kteří se jej snažili bránit, byli taktéž napadeni pěstmi do obličeje. Jeden ze sedmnáctiletých mladíků dostal tak velkou ránu, že upadl celou vahou na zem, kde se taktéž udeřil do hlavy a upadl do bezvědomí,“ uvedla mluvčí.

Mladému muži podle Kropáčové praskla lebka a začal vnitřně krvácet. Musel podstoupit operaci mozku. „Pouze díky velmi rychlému příjezdu záchranářů a okamžité vysoce odborné lékařské pomoci a operaci mozku mladík přežil,“ sdělila mluvčí. Muži ale podle ní hrozí, že bude mít trvalé následky. „Do současné chvíle je stále v rukou lékařů,” uvádí mluvčí.

Dopadení pachatelů

Cizince, kteří se k takto šokujícímu jednání snížili, policisté už zadrželi. Oběma je 21 let a kvůli „obviněni z trestného činu těžké ublížení na zdraví a z trestného činu výtržnictví, za což jim hrozí trest odnětí svobody v délce až deseti let,” uzavírá mluvčí.

Fotogalerie
5 fotografií