Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Komunistka Konečná se navážela do Nerudové: „Kupte si lístek směr Východ!“ vzkázala jí kandidátka STAN

Autor: amb - 
21. srpna 2023
17:03

Komunistka Kateřina Konečná v Partii Terezie Tománkové několikrát promluvila o Danuši Nerudové, která v předchozích dnech oznámila kandidaturu do europarlamentu. „Paní Nerudová vezme všechno, jí je to úplně jedno, co vezme,“ řekla mimo jiné. Její slovní výpady měly dohru na sociální síti X. „Mám pro soudružku Konečnou jednu radu,“ napsala Nerudová. 

Předsedkyně KSČM se v nedělní Partii Terezie Tománkové na CNN Prima News ostře pustila do Danuše Nerudové. Spouštěčem byla diskuse o volbách do Evropského parlamentu – Konečná chce příští rok obhájit svůj mandát, kandidaturu za STAN oznámila také Nerudová. Podle Konečné jde o důležité volby, v Bruselu se totiž bude řešit revize Green Dealu, migračního paktu nebo Euro 7.  

„Mě děsí, že si tady někdo říká o post evropského komisaře, jenom jako sorry, budu kandidovat, ale ještě k tomu chci třešničku na dortu. Paní Nerudová vezme všechno, jí je to úplně jedno, co vezme,“ řekla Konečná.

„Ano, v Evropské komisi se obchoduje, to je možná jediné, co paní Nerudové půjde,“ rýpla si ještě později. „Nebavme se o jménech, tím debatu dehonestujeme, nikdo nečeká, že paní Nerudová je schopná dělat komisařku pro zemědělství,“ dodala.

To si bývalá kandidátka na prezidentku nenechala líbit. „Původně jsem nechtěla ani reagovat. Nakonec mám pro soudružku Konečnou jednu radu. Kupte si loďák a lístek směr Východ. Protože po Sněmovně bolševici skončí i v EP. Definitivně tak za sebou zavřou dveře. Konečně!“ vzkázala na X. Slovní přestřelka však pokračovala.

„Ale no tak, paní Nerudová, to Vás rozhodí pár poznámek na Vaši adresu? A to chcete do Evropské komise. Taky Vám dám radu – raději nikam nekandidujte, ať zase nemusíte čerpat správné odpovědi z taháčků,“ reagovala Konečná.

Výměnu názorů mezi oběma ženami okomentovala Michaela Šebelová (STAN). „Děkuji za reakci. Také nerozumím, proč se soudružka Konečná již dávno neodstěhovala do své země zaslíbené. Až skončí v EP, bude mít možnost,“ vzkázala.

Na CNN Prima News se Nerudové zastala poslankyně Věra Kovářová (STAN). „Paní Nerudová je velmi kvalitní kandidátkou. Jsem moc ráda a myslím, že celé hnutí je rádo, že se s námi spojila. Je to velmi dobrá kombinace i s tím, jak působila v předvolební kampani… Její výsledek byl mimořádně dobrý, projevila se jako proevropská a zároveň racionální. S jejím životními znalostmi a zkušenostmi by byla dobrou komisařkou,“ sdělila.

Video  Ekonomka Danuše Nerudová o plánech na důchodovou reformu i ochrance kvůli vyhrožování  - Pavlína Horáková, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

denisz ( 6. září 2023 08:32 )

Ano, 40let tu vládli bolševici (stalinisté) z SSSR, všichni, včetně členů KSČ, museli držet hubu a krok. Teprve po rove 1989 se můžeme svobodně projevovat. Zbylí ortodoxní komunisté se vrátili k sociální spravedlivosti a nic špatného dosud neprovedli. Naopak. Kariérní komunisté zahodili rudou knížku a vlezli do různých jiných stran.

denisz ( 6. září 2023 08:15 )

STAN tedy vyšle do EP věrného zastánce EU, ne žádné populisty. Jinak řečeno budou dalšími, co se o české zájmy snažit nebudou, o nebezpečí z nelegální migrace a o devastujícím zeleném šílenství. Pro mnohé není Nerudová tak bystrá a věcná jako Konečná a tak zapálená pro české zájmy jako David.

pindal ( 27. srpna 2023 12:49 )

Pardon,myšleno bylo Nerudová.

nespokojeny ( 24. srpna 2023 21:37 )

Tak hloupá není, v žádném případě. Nemusíme s ní souhlasit, ale Danuši Nerudovou tu bohužel vymaže okamžitě, Nerudová je jen prospěchářka a proto tvrdím, Konečná prospěch žádný nemá...
Nevědomosti lidí využívá současná politická garnitura a Konečná to využívá, je to snadné.
Nevědomostí lidí využívá Nerudová, my v Brně víme co je zač.

pindal ( 24. srpna 2023 21:29 )

Je drzá a využívá nevědomosti lidí,dělá to blbě,protože je hloupá,ale třeba vynikne,ale ne na dlouho.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa