Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Z hotelu v dovolenkovém ráji je »palác duchů«: Patřil synovi exprezidenta odsouzenému za objednávku vraždy

Autor: rc - 
14. srpna 2023
05:00

Obří hotel na exotickém ostrově Bali měl být synonymem luxusu. Hotel s názvem Bedugul Taman Rekreasi Hotel & Resort byl postaven v 90. letech minulého století. Je spojován se jménem podnikatele Tommyho Suharta, který byl v roce 2002 usvědčen z objednávky vraždy soudce. Právě tehdy měl být hotel uzavřen. Místní jej přezdívají „palác duchů na Bali“ a podle nich v hotelu dokonce straší!

Už víc než dvě dekády trouchniví hotel The Bedugul Taman Rekreasi Hotel & Resort. Hotel, který se nachází nedaleko města Kuta, byl postaven v 90. letech minulého století. Podle informací britského deníku The Sun za jeho stavbou stojí podnikatel a playboy Tommy Suharto, syn exprezidenta Indonésie. Právě ten byl v roce 2002 odsouzen za objednávku vraždy soudce, který jej usvědčil z korupce. Suharto dostal 15 let za mřížemi, ovšem po čtyřech letech byl propuštěn na svobodu.

Právě v roce 2002, kdy šel Suharto za mříže, měl být hotel uzavřen. Nicméně podle informací serveru Detik Bali se tato informace nikdy nepotvrdila. Server naopak uvádí, že majitelem měl být čínský obchodník, který už nemohl nadále hotel financovat, a tak ho zavřel. Další tvrdí, že hotel má dokonce vlastnit indonéská královská rodina.

Ať je to tak či tak, hotel už několik dlouhých let zeje prázdnotou a místní obyvatelé jej přezdívají „palác duchů“. Původní mramorové podlahy se ztratily pod nánosem bahna a zarůstají mechem. Luxus připomínají jen obří pokoje s nádherným výhledem na krajinu a obřími balkóny a zábradlí ve tvaru hadů.

Pověrčivé místní obyvatelstvo dokonce tvrdí, že v hotelu straší. Údajně zde přebývají duchové dělníků, kteří zahynuli při stavbě. Hotel je pro veřejnost uzavřen, ovšem to neznamená, že zvědavci si tam nenajdou cestu. Nedávno se do hotelu dostal Roman Robroek (34) z Nizozemska. Odvážlivec, který rád prozkoumává dlouho zapomenutá místa, do hotelu zavítal v červnu letošního roku. „Je úžasné vidět, jak velký hotel byl. Některé pokoje byly malé, zatímco jiné byly prostorné a luxusní,“ uvádí s tím, že některé části hotelu zůstaly nedokončené.

Blesk kalkulačka - chystáte se na dovolenou?

Video  Obří akvárium v centru Berlína prasklo: Video zachytilo zkázu  - Reuters / Niklas Scheele
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání