Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Hororový moment: Žralok se zakousl do člunu plného turistů! Křik a paniku zachytilo video

Video se připravuje ...
Autor: Mii, BLK - 
20. července 2023
11:04

Až příliš blízké setkání s divokou přírodou zažila před několika dny skupina turistů v Jižní Africe. Když se vydala pozorovat tah sardinek u pobřeží Chinta East, k jejich člunu se přiblížil žralok. Paryba na plavidlo zaútočila, a dokonce se do něj zakousla. Mezi účastníky výletu zavládla panika, člun se totiž v důsledku střetu částečně vyfoukl. Nikomu se ale nakonec nic nestalo, informuje server LadBible.

Pozorování tahu sardinek je v Jižní Africe populární turistická aktivita. Dochází k němu od května do července, miliardy drobných ryb se vydají do chladných vod u této země, kde se rozmnožují.

Výjimečný úkaz se vydala pozorovat i Emily Cehrsová se skupinou kamarádů. Nasedli na člun a fascinovaně hleděli na sardinky, jak formovaly obrovskou kouli známou jako bait ball – to je situace, kdy se hejno ryb semkne k obraně proti predátorům. Sardinky moc dobře věděly, proč to dělají, v okolí plaval žralok, jenž si na nich chtěl pochutnat.

Jenže žraloka nakonec zaujalo něco jiného – přítomný člun plný turistů, do kterého se zakousl. „Během tahu sardinek můžete vidět spoustu divokého života včetně velryb, delfínů, tučňáků, žraloků nebo mořských želv. Avšak tentokrát se žralok přiblížil moc blízko. Vyfoukl nám člun,“ popsala Cehrsová.

„Trochu jsme se báli, že se potopíme, ale naštěstí se vyfoukla jen malá část a podařilo se nám dostat zpět na pobřeží,“ pokračovala ve svém vyprávění.

Incident se podařilo zachytit na video, z něho vyplývá, že přítomní lidé nebyli pouze trochu vystrašení, spíše křičeli v panice. Celý střet se ale nakonec obešel bez jediného zranění a Cehrsová si pochvaluje, že bylo fascinující vidět zvířata tak zblízka.

Blesk kalkulačka – chystáte se na dovolenou?

MarekBadatel ( 21. července 2023 22:03 )

Otázkou je, jestli pokud je žralok pod člunem, tak jestli vidí i ty elektromagnetické vlny které vydává každý živý tvor anebo jestli "vidí" jenom kýl lodi a je zvědavý co je nahoře.

krapotkin ( 20. července 2023 16:15 )

Měli mu hodit pár buřtů, tedy ne ty z českých masokombinátů plné kdejakého sajratu, jenom ne masa.

sidneyfoster ( 20. července 2023 13:36 )

Žralok není blbý. Ví že v člunech je žrádlo.

Zobrazit celou diskusi