Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Vraždy Čechů v zahraničí: Šokující smrt muže v Tunisku, ubodaná Markéta i rodina zabitá proudem

  • Autor: jel - 
    30. 7. 2023
    12:00

    Nedávno šokovala smrt českého turisty v Tunisku. Tamní policie následně zadržela jeho manželku. Podívejte se na několik dalších smutných příběhů Češek a Čechů z posledních let, pro které cestování skončilo katastrofou. V cizí zemi totiž zemřeli strašlivou smrtí. 

  • 1.Vražda muže v Tunisku

    Tuniský Monastir - ilustrační foto Tuniský Monastir - ilustrační foto | Profimedia

    Monastir: Tunisko - červenec 2023

    V závěru července přišla děsivá zpráva z tuniského Monastiru. Tamní policie tam totiž zatkla padesátiletou Češku z Ostravy. Kriminalisté ji podezřívají z vraždy jejího o deset let staršího manžela. Při pitvě byly totiž na těle muže nalezeny stopy škrcení.

    Češka se měla navíc ke zločinu přiznat. „Vyšetřující soudce soudu prvního stupně povolil zadržení české turistky pro podezření z účasti na vraždě manžela,“ sdělil Blesku mluvčí soudu v Monastiru a Mahdi Farida Ben Jahhy. 

    Šokovala také slova neteře zatčené ženy. „Mluvila jsem s tetou. Svého manžela usmrtila,“ prozradila redakci CNN Prima News.

  • 2.Anna (†25) zastřelená v Kolumbii

    Češku Annu T. zavraždili v Kolumbii. Češku Annu T. zavraždili v Kolumbii. | Facebook

    Antioquia: Kolumbie - září 2021

    Pětadvacetiletá Anna T. v roce 2020 dokončila studium medicíny. O rok později se vydala se svým britským přítelem Joshuou T. K. do města Jardin nedaleko od nechvalně proslulého Medellínu v jihoamerické Kolumbii. Dvojice si zde pronajala farmu a plánovala tu zůstat přes zimu. Vše ale skončilo naprostou tragédií.

    Koncem září se partneři pohádali a Anička opustila pronajaté ubytování. Když se dlouho nevracela, přítel zavolal policii. Mladou Češku později našli zastřelenou. Útočník ji trefil nejméně dvěma ranami.

    Hrozná smrt zasáhla rodinu dívky. „Anička byla veselá a plná života, takové sluníčko, a chtěla všem lidem pomáhat. Byla moc hodná,“ prozradil v minulosti Blesku jeden z rodinných blízkých. Jednou z vyšetřovacích variant bylo, že se dívka pravděpodobně stala obětí přepadení.

  • 3.Zdenku (†41) ubodal italský přítel před dětmi

    Zdenka (†41) a Francesco F. Zdenka (†41) a Francesco F. | Facebook

    Sardinie: Itálie - únor 2020

    Zdenka K. (†41) žila se svými dvěma dcerami v městečku Sorso na Sardinii. V únoru 2020 se ale pohádala se svým expartnerem, Italem Francescem F. I s dětmi před ním uprchla do nedalekého baru. Rozzuřený muž ji ale dostihl a ubodal ji kuchyňským nožem přímo před očima malých děvčátek. Zraněnou ženu pak i s holčičkami odvezl do několik kilometrů vzdálené obce a nechal ji před domem lékaře. Ten už však Zdence pomoci nedokázal. 

    Dopadení Itala bylo dramatické. Po dlouhé honičce se policii povedlo Francesca F. zpacifikovat až na parkovišti u supermarketu v Sassari. K dopadení přispěl i telefonát od svědka, který měl údajně hrůzný čin a pobodanou Zdenku vidět. 

    Italský soud minulý rok v březnu Fracesca F. odsoudil na doživotí. Muž se ale proti rozsudku odvolal, tvrdil, že se žena při hádce poranila sama a on ji pouze dovezl k lékaři.

    Video  Zatčení vraha Češky Zdenky (†41)  - Carabinieri Sassari
    Video se připravuje ...

  • 4.Maminku (†27) v Norsku zavraždil tyran

    Veronika (†27) zavražděná v Oslu Veronika (†27) zavražděná v Oslu | Facebook

    Oslo: Norsko - červenec 2018

    Mladá Češka Veronika odjela v roce 2012 studovat a pracovat do Norska. V baru, kde byla zaměstnaná, později narazila na o 23 let staršího Čecha, s nímž se dala dohromady. Časem se jim dokonce narodila holčička.

    Veronika o svém životním příběhu informovala na blogu, kde uvedla, že z muže se vyklubal tyran. Napsala, že byl zdatný manipulátor, fyzicky ji napadal, terorizoval a ponižoval. Agresor nakonec skončil ve vězení, po propuštění ale bývalou partnerku ihned kontaktoval, i když o to Veronika nestála. Měla nového partnera, bývalý ji ale pronásledoval. 

    Počátkem července roku 2018 mezi dvojicí došlo v kavárně v Oslu k hádce. Muž  vytáhl nůž a bývalou partnerku několikrát bodl. V nemocnici už jí pomoci nedokázali, zemřela. Čech se ke zločinu přiznal. 

  • 5.Michala (†27) a Annu (†36) našli v rozstříleném autě

    Češi zavraždění v Albánii Michal a Anna Češi zavraždění v Albánii Michal a Anna | Facebook.com

    Dukagjin: Albánie - červenec 2015

    Partneři Michal (†27) a Anna (†36) trávili v dovolenou v oblasti Dukagjin v severní Albánii. V pátek 3. července 2015 je ale našli v rozstříleném autě v oblasti u města Škodra (Skadar), kde je hodně kempů a je to oblíbená destinace turistů. Vyšetřovatelé na místě činu našli útočné pušky AK-47. 

    Za jejich vraždami stál Albánec Sokol Mjacaj. Ten u soudu později vypověděl, že dvojici nechtěl zabít, ale pouze okrást, jenomže oni se bránili. 

    Turisty prý přepadl ve vesnici Lotaj, namířil na ně zbraň a donutil je, aby ho pustili k sobě do auta. „Chtěl jsem po nich peníze a cennosti, oni ale předstírali, že mi nerozumí,“ vypověděl muž na policii. Když dojeli do lesa, český turista se několikrát pokusil zmocnit jeho zbraně a místo toho, aby zastavil, pokračoval dál, uvedl Mjacaj. Tehdy prý oba Čechy zastřelil, automobil naboural a z vozu utekl.

  • 6.Markéta (†23) ubodaná v Indii

    Markéta (†24) a Pavel Markéta (†24) a Pavel | Facebook

    Góa: Indie - srpen 2013

    Studentka Markéta H. (†24) byla nalezená ubodaná v srpnu 2013 v hotelu na pláži ve městě Kalangut v západoindickém státě Góa. Dívka tam jela za svou kamarádkou a na cestě ji doprovázel její tehdy devatenáctiletý přítel Pavel. Podle blízkých proto, aby ji v zemi chránil.

    Pavla policie našla údajně v bezvědomí ve vedlejší obci. Tvrdil, že ho tam odvezli únosci. Později ale mělo vyjít najevo, že si zranění způsobil sám, nechal se na místo odvézt řidičem rikši a předstíral únos. Policii se nakonec k vraždě Markéty přiznal, ale prý to udělal pod nátlakem. Po třech letech v indickém vězení ho soud nepravomocně osvobodil a měl v zemi zůstat až do odvolacího soudu. Odjel ale do Nepálu, odkud se vrátil do České republiky. Vražda tak zůstává nevyřešená.

  • 7.Strašná smrt Moniky a Klárky v Egyptě

    Rodina Petra Kramného pohromadě na jiné dovolené v Egyptě. Všichni vypadají šťastně. Rodina Petra Kramného pohromadě na jiné dovolené v Egyptě. Všichni vypadají šťastně. | Facebook

    Hurgáda: Egypt - červenec 2013

    Smutná vražda Češky Moniky (†36) a její teprve osmileté dcerky Klárky během dovolené v Egyptě v závěru července roku 2013 je asi nejznámějším případem Čechů zavražděných v zahraničí.

    Vrahem obou byl partner Moniky a otec malé holčičky, Petr Kramný. Ten sice dodnes tvrdí, že je nevinný a nejrůznějšími způsoby se snaží dosáhnout změny trestu. Během celého procesu se ale proti němu nashromáždilo mnoho nepřímých důkazů a v roce 2016 byl odsouzen k 28 letům vězení. Podle obžaloby měl manželku a dceru zavraždit elektrickým proudem. Řešil tak dlouhodobé spory v rodině. 

    Video  Petr Kramný – Chladnokrevná vražda manželky a dcery v egyptském hotelovém pokoji?  - Videohub
    Odemknout video

  • 8.Vrah Sáry (†24) po činu utekl z USA?

    Sára dokonce obsluhovala Zdeňka Pohlreicha ve speciálu Ano, šéfe! Sára dokonce obsluhovala Zdeňka Pohlreicha ve speciálu Ano, šéfe! | pro Blesk – FTV Prima

    Chicago: USA - červen 2013

    Čtyřiadvacetiletá Sára K. pracovala v americkém Chicagu jako servírka v restauraci Cafe Prague. Tam dokonce obsluhovala oblíbeného českého šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha ve speciálním vydání pořadu Ano, šéfe! 

    Mladá žena byla zavražděna v červnu roku 2013 ve svém bytě. Utrpěla bodná poranění v oblasti břicha. Její smrt velmi zasáhla chicagskou českou komunitu a vyvolala také neshody na tamním generálním konzulátu ČR.

    Z vraždy Sáry K. byl podezřelý její polský spolubydlící, který ale po činu odcestoval do Evropy. „Sára byla skvělá a oblíbená holka. Její vražda otřásla všemi,“ řekla tehdy Nedělnímu Blesku jedna z kamarádek zavražděné.

  • 9.Galerie:

roxin ( 11. srpna 2023 09:43 )

Ale on opravdu vraždil a spoléhal že hrát na city ho z podezření dostanou, nepovedlo se a proto sedí!!!

roxin ( 31. července 2023 06:39 )

Kdyby se to ukázalo to by bylo jiné HALÓ, ale je jen ticho po pěšině a vrah stále sedí.

deratizater ( 31. července 2023 03:32 )

Soudní znalci v oboru elektro kteří vyvrátili jako příčinu smrti elektrický proud byli za to souzení a trestáni !, což taky o něčem svědčí že Kramný byl odsouzen spíše podle ksichtu než pomocí nezpochybnitelných důkazů. Kdyby v Egyptě policajti při vyšetřování a pitvě zjistili že se jedná o vraždu otravou nebo elektrickým proudem tak by to zveřejnili a Kramného zadrželi .Podle pitvy se jednalo o intoxikaci ,rozleptané žaludky byly toho jasným důkazem .Je neprokázáno to zda je Kramný otrávil nebo to že náhle zemřely po požití závadného jídla což se už několikrát turistům v Egyptě stalo ale tají se to aby to nepoškodilo turistický byznys. To že byl Kramný odsouzen jako v podstatě neusvědčený vrah elektrickým proudem je závažné selhání krajského zastupitelství a krajského soudu v Ostravě. Usmrtit najednou dvě zdravé osoby v posteli elektrickým proudem 220V to je prakticky nemožné . Mohlo by se to podařit kdyby byly obě ve vaně což se neprokázalo. Když se před nedávnem Kramný domáhal přezkoumání rozsudku tak to měl řešit jiný soud , protože bylo předem jasné že to v Ostravě smetou ze stolu a případné pochybení nepřiznají.

..krakonos500 ( 30. července 2023 21:33 )

Kramný byl odsouzen pouze na základě nepřímých důkazů. Ovšem už se ukázalo, že ony "důkazy" byly zfalšovány.

sorgedoktor ( 30. července 2023 16:18 )

Pokus to teda sledujere, meli Ramadan.S odstupem nekolika dnu doslo k pitve, vnitrnosti nebyly dodany nasemu statu atd.Je to dost slozite...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání