Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Otec svěřil řízení letadla svému synovi (11): Šílená nehoda je stála život!

Autor: štt - 
8. srpna 2023
21:53

Brazilský pilot (†42) svěřil řízení svému jedenáctiletému synovi. Poté, co chlapec dle jeho instrukcí vzlétl, otevřel si pivo a celou idylku zaznamenal na video. Policie nyní ověřuje, zda souvisí s tragickou nehodou, při které zemřeli oba cestující. Sklíčená manželka si krátce po jejich pohřbu vzala život.

Garon Maia odjakživa miloval létání. Zaopatřený zemědělec si díky své vášni koupil i vlastní letoun – Beechcraft Baron 58 v ceně dvou desítek milionů korun. Pilotovat pravidelně učil i svého syna Francisca. 29. července se vypravili na malý okružní let, informoval deník Daily Mail.

Vzletěli z rodinné farmy nacházející se ve městě Nova Conquista. Poté přistáli na letišti ve Vilheně, aby doplnili palivo. Krátce po 17.00 se vrátili znovu do vzduchu, ale stroj za zatím nezjištěných okolností havaroval. Syn ani otec nehodu nepřežili.

Brazilské úřady se nyní zabývají videem, které otec sdílel na svých sociálních sítích. Chtějí ověřit, zda souvisí s tragickou nehodou. Na dvouminutovém záznamu lze vidět, jak otec instruuje chlapce v řízení. Po chvíli kameru natočí na sebe a s úsměvem dopije pivo. „Spolujezdec si může dát jedno, viď, Kiko?“ řekne žertovně směrem k synovi.

Video  Během nehody soukromého letounu zemřeli otec (†42) se synem (†11).  - Twitter
Video se připravuje ...

Poté, co se záchranářům podařilo těla najít, byli otec se synem v úterý uloženi k poslednímu odpočinku. Smrt otřásla Garonovou manželkou Anou Pridonikovu. Sedmadvacetiletá žena se nedokázala se ztrátou milovaných osob srovnat a po pohřbu se zastřelila.

Pipina Královská ( 9. srpna 2023 07:53 )

Přirozená Darwinova selekce 🤷‍♀️

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání