Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Obrovský kondor prorazil čelní sklo letadla: Pilot byl celý od krve!

Autor: štt - 
16. června 2023
16:14

 Přestože je létání nejbezpečnějším typem dopravy, mnozí z něj mají obavy. Děsí se nepředpokládané technické závady, která způsobí pád letounu. Málokoho ale tuší, jakou neplechu dokáže způsobit pták. Zvlášť, když proletí čelním sklem. Na vlastní kůži se o tom přesvědčil pilot z Ekvádoru, který celou situaci zvládl bravurně.

Neuvěřitelná situace se stala pilotu Arielu Valienteovi. Přestože se muselo jednat o strašnou ránu, muž zachoval chladnou hlavu a se strojem dokázal přistát, napsal Daily Mail.

Muž navíc během letu pořídil video, které se krátce po zveřejnění stalo virálním. Všude jsou vidět střepy a ze skla visí obrovské ptačí torzo. Pak kameru natočí na svůj obličej, který je celý od krve.

Zatím se nepodařilo potvrdit, o jaký druh ptáka se jedná, ale mělo by se nejspíš jednat o kondora andského. Tento jihoamerický dravý pták není žádné tintítko. Jeho rozpětí křídel dosahuje až tří metrů!

K nehodě došlo v Ekvádoru v provincii Los Ríos. Letecké úřady zatím neoznámily, v jaké letové hladině ke srážce došlo.

Ač by se to na první pohled nemuselo zdát, k podobným nehodám dochází poměrně často. V dubnu letošního roku musel pilot osobního letadla nouzově přistát poté, co do jednoho z motorů vletěl pták. Na videozáznamu bylo vidět, jak z jednoho z motorů šlehají plameny.

Video  Obrovský kondor prorazil čelní sklo letadla.  - Twitter/FL360aero
Video se připravuje ...

Milly Melon ( 17. června 2023 09:18 )

přesně, chudák tak nádherný a vzacny ptak,...ty zvířata nemají už prostor k životu ani na nebi, natož na zemi i vodě....člověk se nekontrolovaně rozpíná a bere sobecky kolem dokola zivoty nevinnych bytostí...💔

Zobrazit celou diskusi