Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Sourozenci přežili 40 dnů v džungli: Nemají vyhráno, zuří o ně boj!

Autor: Lukáš Štěrovský - 
14. června 2023
19:39

Ten příběh je hustý od začátku a ještě bude! O čtveřici dětí domorodého kolumbijského kmene Huitoto, které statečně přežily 40 dní o samotě v džungli, se začali bít jejich příbuzní. Dědeček vytáhl na otce, že je opilec a násilník!

Pro pořádek osoby a obsazení příběhu: Lesly (13), Soleina (9), Tieno Noriel (4) a Cristin (1), to jsou čtyři malí hrdinové ztracení na 40 dnů v pralese na jihu země. Magdalena (†33), jejich matka, co zahynula po pádu malé cessny. Manuel Ranoque je otec, avšak jen mladších dětí, syna a dcery. A to se zdá být kamenem úrazu, protože zostra vystoupil Narciso Mucutuy, dědeček dětí. „Já zůstávám jako jejich otec a babička jako jejich matka,“ oznámil překvapeným novinářům.

Jen den před tím totiž plamenně vystoupil Manuel s dojemnou historkou, jak umírající maminka, která podle něj žila ještě 4 dny po havárii, dětem pověděla, ať vyrazí a najdou svého tátu. „A uvidí, jak skvělý člověk to je, a ukáže jim, že jeho láska je stejně silná jako její,“ tlumočil slova Lesly.

Z toho dědečka málem porazilo! „Totéž dítě (Lesly) mi jasně řeklo, že všichni tři dospělí zemřeli už při pádu letadla. Osoba, která tvrdí něco jiného, lže!“ vzkázal do médií v narážce na Manuela. Proti Manuelovi hraje fakt, že se v jednu chvíli podřekl, že mu nemocnice brání v kontaktu se staršími dětmi, poněvadž nejsou jeho...

Sexuální škraloup?

Prarodiče úředně požádali o opatrovnictví všech dětí už jen pár hodin po jejich nalezení! „On v jednom kuse jen pil. Dokonce bil moji dceru! Hádali se tak často, že děti před nimi utíkaly schovat se do lesa,“ očerňuje Manuela. A podle kolumbijských médií byl Manuel skutečně vyšetřován z domácího násilí, a dokonce sexuálního napadení jedné z nevlastních dcer!

„Občas jsme se se ženou nepohodli, šlo ale o slovní útoky, nikdy ne fyzické násilí. Nakonec jsme vše vyřešili. S dětmi jsem ale nikdy žádný problém neměl. Potvrdí to a Narciso bude vypadat jako pitomec,“ pálí jedovatě zpět. „Děti chce jen proto, aby na ně dostával přídavky.“ Děti tak po trýznivé bitvě o holý život čekají ještě hořké tahanice a výpovědi před sociálkou a soudy...

Video  První video dětí zachráněných z amazonského pralesa  - Twitter
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi