Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Drama na palubě: Šílenec otevřel nouzový východ letadla. Chtěl prý vyskočit!

Autor: ČTK - 
26. května 2023
15:35

Jihokorejské úřady dnes zadržely muže, který několik minut před přistáním ve městě Tegu otevřel dveře nouzového východu letadla. Incident způsobil mezi cestujícími na palubě paniku, stroj ale nakonec bezpečně přistál, informovala agentura Reuters.

Letadlo společnosti Asiana Airlines se 194 lidmi na palubě mířilo do Tegu z jihokorejského turistického ostrova Čedžu. Při incidentu nikdo neutrpěl zranění, devět teenagerů ale bylo posláno do nemocnice s dýchacími potížemi.

Myslel jsem si, že letadlo exploduje… Vypadalo to, že pasažéři, nacházející se v blízkosti otevřených dveří, omdlívají,“ popsal situaci 44letý cestující.

Na videonahrávce pořízené údajně jedním z pasažérů, kterou odvysílala jihokorejská televize, je vidět otevřený nouzový východ letadla a cestující čelící větru zvenku.

Jihokorejské ministerstvo dopravy v prohlášení uvedlo, že podezřelý muž ve věku mezi 30 a 40 roky byl vzat do vazby a je vyšetřován pro podezření z porušení bezpečnostních pravidel letu. Proč dotyčný nouzový východ otevřel, není známo. Podle zpravodajského serveru BBC se muž po otevření dveří asi 200 metrů nad zemí snažil z letadla vyskočit.

Video  Kdy a jaký máte nárok na kompenzaci při zpoždění nebo zrušení letu?  - Videohub
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi