Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Děti po nehodě letadla přežily 40 dní v džungli: Poslední slova umírající maminky!

Autor: jel - 
13. června 2023
05:00

Příběh čtyř dětí, které po havárii letadla dokázaly samy přežít v amazonském deštném pralese, obletěl svět. Čtyři sourozenci ve věku od třinácti let do jednoho roku čekaly na záchranu čtyřicet dní. Podle nejnovějších informací jejich maminka Magdalena Mucutuy Valenciaová žila po nehodě ještě celé čtyři dny. Co řekla milovaným dětem před smrtí?

Děti Lesly (13), Soleiny (9), Tien Noriel (4) a teprve roční Cristin cestovali 1. května se svou matkou, průvodcem a pilotem v malém letadle Cessna 206. Několik minut po startu však pilot ohlásil problémy s motorem a letadlo se zřítilo doprostřed džungle. Průvodce a pilot nehodu nepřežili. Mělo se za to, že ihned zemřela i maminka dětí.

Podle nejnovějších informací ale Magdalena Valenciová přežila havárii a dlouhé čtyři dny bojovala o život. Britskému deníku Daily Mail to řekl zničený manžel ženy a otec přeživších dětí Manual Ranoque.

„Jediná věc, kterou zatím objasnila (Lesly, nejstarší z dětí, pozn. red.) je, že jejich matka zůstala na živu čtyři dny, než zemřela, řekla jim: ‚Jděte a zjistíte odkud pochází váš táta a co váš táta miluje,‘“ řekl Ranoque. Děti pochází z domorodé komunity a matka zřejmě odkazovala na spjatost s přírodou.

Kolumbijské úřady po dětech pátraly dlouhých 40 dní, minulý pátek se je k překvapení a radosti všech podařilo najít živé. Přežily především díky nejstarší holčičce Lesly, která se o sourozence starala a udržela naživu i malé miminko.

„Byly dehydrované. Ale celkově je jejich stav přijatelný. Jsou mimo nebezpečí,“ konstatoval ministr obrany Iván Velásquez. „Jsou trochu neklidné z toho, že kolem sebe vidí tolik lidí, ale zotavují se, trochu mluví. Je to velká radost je takhle vidět“, dodal ministr na závěr návštěvy u jejich lůžka ve společnosti prezidenta Gustava Petra a jeho rodiny. 

Video  Zázrak v Andách. Drsný příběh, který posloužil i jako předloha pro několik knih a filmů  - Videohub
Odemknout video

 

ANOrozkradanidotaci ( 13. června 2023 22:19 )

Romcajs je plagiát od Čapkova Lotranda.

Milly Melon ( 13. června 2023 10:04 )

Matka ale řekla ve skutečnosti Go away!...Do not stay here ! You have to save yourself !....což je dost podstatě rozdilne od toho co tu blabolí Blesk!

Zobrazit celou diskusi