Muzikant poslední rozloučení domluvil v malé obřadní síni ve strašnickém krematoriu. Za 10 tisíc korun objednal velký věnec na podstavci zdobený stuhami se vzkazy a dvě květinové kytice, ze kterých si pozůstalí berou kytky a pokládají je k rakvi. 

Jaké bylo překvapení, když vstoupili do síně a na katafalku stála rakev bez květin!

Nevěřil jsem svým očím, s mým tátou (90) to málem švihlo a já byl vzteky bez sebe. Maminka kytky milovala a my počítali s tím, že tam budou, když jsme je objednali a zaplatili, a ony nikde. Okamžitě jsem volal do pohřebního ústavu a paní přiznala, že kytky zapomněla objednat a že se omlouvá. Chtěl jsem obřad zrušit, ale nakonec těch 60 lidí, co přišlo, kytky měli, tak je položili na rakev,“ řekl Blesku Vilém Čok

Video
Video se připravuje ...

Maminka zakázala Vilému Čokovi jezdit rychle. Přesto měl nedávno dopravní nehodu... Kisa Císařovna, Aleš Brunclík

Do konce života si budu vyčítat, že jsem mámě do hrobu nedal kytku,“ dodal zkroušeně zpěvák, který kontaktoval pohřební ústav s tím, že požaduje kompenzaci za zpackaný pohřeb. Navrhoval úhradu pohřbu, vrácení částky za květiny a 100 tisíc korun za pochybení. 

​Firma částku za pohřeb i květiny vrátila s tím, že dle jejích pravidel jde o maximální možnou kompenzaci. „Podle mých pravidel tohle není žádná kompenzace, protože vrácení peněz za kytky a za zkažený pohřeb není prostě adekvátní,“ dodává Čok. Jednatel firmy mu prý od té doby nezvedá telefony a neodepisuje ani na e-maily, ani SMS zprávy.

Znovu jsem vyjádřil svou lítost nad celou záležitostí, ale další finanční odškodnění jsem klientovi nabídnout již nemohl. Přesto jsem jej informoval o tom, že bude-li to jeho přáním, zajistí mu naše společnost položení smuteční kytice ke hrobovému místu nebo jinému pietnímu místu dle jeho přání, a to opět zdarma,“ napsal webu tn.cz jednatel společnosti Jiří Haman.

Čok je celou záležitostí otřesený, ale po tom všem už žádné peníze nechce. „Jsem rád, že se o tom veřejnost dozvěděla, já se jen musím smířit s tím, že jsem mámě do hrobu nedal svoji kytku.“ 

Fotogalerie
25 fotografií