Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Promluvil majitel psa, který trpěl hodinu v autě na rozpáleném slunci a zemřel: Cítil jsem se jako vrah!

Autor: VaB - 
23. července 2023
15:53

Otřesný případ smrti psa v Hluboké nad Vltavou šokoval všechny milovníky čtyřnohých mazlíčků. Majitelé Adam a Markéta odešli do zoologické zahrady, svého psa Démona nechali v autě na sluníčku. Zvíře hodinu enormním způsobem trpělo v rozpáleném vozidle. Ještě ten den večer zemřelo. Dokonce vznikla i petice za jejich odsouzení, kterou podepsalo více než deset tisíc lidí! K činu se nakonec vyjádřil i majitel psa.

K těžko uvěřitelnému případu došlo v pondělí na parkovišti u zoo v Hluboké nad Vltavou. Majitelé Adam H. a Markéta P. si s dětmi přijeli prohlédnout zvířata v zoologické zahradě, s sebou měli ale i svého psa Démona. Toho si nemohli vzít s sebou, a proto ho nechali v autě.

Zvíře bylo po celou dobu v zavřeném autě, které navíc stálo na otevřeném prostranství a svítilo na něj celou dobu sluníčko. Tou dobou navíc byla teplota přesahující třicet stupňů Celsia ve stínu. Zoufalého psa si nakonec všiml mladý pár. Marcel Čada natáčel video trpícího zvířete a jeho přítelkyně volala na policii.

„Jak později zjistili policisté, pes mohl v autě trpět bezmála hodinu,“ uvedl policejní mluvčí. Žena zpočátku tvrdila, že pes byl uvnitř 15 minut a průběžně ho kontrolovali. Nepomohla ani okamžitá veterinární pomoc a zvíře ještě ten den večer zemřelo.

Psa zchladil v řece

K případu se v pátek ve dvě hodiny ráno vyjádřil i sám majitel psa! Popsal příjezd na parkoviště a zjištění, že psa si do zoo vzít nemůžou. Démonovi dali vodu, namočili deku a se dvěma dětmi vyrazili na prohlídku. „Okolo 15:26 psal kamarád z clubu Static Garage, že nám kolabuje pes v autě a že tam jede policie. Přítelkyně mi to ukázala, tak jsem hned běžel k autu a věděl jsem, že jsme zapomněli na psa,“ napsal Adam H. s tím, že poté, co přiběhl k autu, na něj křičel pán s telefonem, že mu kolabuje pes.

Démona proto okamžitě vytáhl z auta a běžel ho zchladil do řeky. „Až když jsem viděl svého psa v náručí, věděl jsem, jak moc velkou hloupost jsem udělal, v tu chvíli jsem se cítil jako vrah, který zabil člověka,“ popsal majitel psa.

Zapálili svíčku

Adam byl se svým psem několik hodin na veterině. Tam mu podali mnoho léků a nechali ho odpočívat. „Šel jsem za ním a ležel u něj a vyčítal si, co jsem způsobil. U Démona jsem jsem ležel skoro pět hodin ve zvratkách a vyčítal si, že moji chybou se musel trápit," popisoval. Poté to začalo vypadat, že se jeho stav začne zlepšovat. 

Zavolal proto přítelkyni, aby je odvezla domů. „Kolem 23:25 dostal záchvat, tak jsme mu dali injekci, jak nám to řekla paní veterinářka. Ale nezabíralo to a pak jsme věděli, že je zle, tak jsme s ním byli do jeho úplného konce,“ popsal emotivně muž. Rodina mu pak zapálila svíčku.

Petice

Zpráva o smrti psa rozzuřila velkou spoustu lidí. Nedlouho poté vznikla i petice, která požadovala pro majitele vysoké tresty. Podepsalo ji přes deset tisíc lidí, v pátek odpoledne byla nicméně administrátory webu smazána. Důvodem zřejmě bylo, že autoři v petici zveřejnili jména pravděpodobných majitelů. Nepřispělo tomu ani to, že lidé na sociálních sítích začali napadat i děti Adama a Markéty.

Video  Majitelé psa šli do zoologické zahrady a v rozpáleném autě nechali pejska Démona.  - se svolením Marcela Čady
Video se připravuje ...

turista.z. ( 26. července 2023 09:20 )

jinak bychom se museli zblaznit..

turista.z. ( 26. července 2023 09:19 )

Tehdy si rekni, ze jsi nemela żadnou śanci to jakkoli ovlivnit... Mela jsi snad? Nemela, tudis se tim nemusiś trapit. V teto chvili na celem svete probihaji stovky ubliżovani zviratum, a nemame zadnou możnost jim pomoci..

turista.z. ( 25. července 2023 16:45 )

Ty 2 vteriny, co jsem to dokazal vydrzet sledovat to video, jasne ukazuji, ze v tële zvirete se uz zacaly srazet bilkoviny.. tzn. katasrofalni bolest, uż bez śance na preziti...
Udelali z neho "volske oko".. śaści..

Kristýna Fla ( 25. července 2023 15:43 )

Já od videí i fotek týraných zvířat utíkám rychle pryč. V tomto jsem psychicky labilní, vidím to před očima ještě hodně dlouho a mám úzkosti.

Kristýna Fla ( 25. července 2023 15:40 )

Mám se teď nad pánem rozbrečet??? Mám psa a když jdeme někam, kde pes buď nemůže být nebo by to bylo pro jednoho z nás náročný, zůstává doma. Do pařáku ho vůbec nevodím. Venčíme až večer.
Předpokládám, že majitel je ten frajírek, který si bojové plemeno pořídíl, aby si zvýšil své ego (asi má malý penis) a ne proto, že by měl psy rád. Jen ať si to vyžere!!! Zapomenout na psa v autě?! Zákaz na doživotí vlastnit jakékoliv zvíře.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání