Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Róbert se utopil, tatínek Miroslav ochrnul! Na jezeru došlo v krátkém rozmezí ke dvěma neštěstím

Autor: rc - 
4. července 2023
11:57

Záchranné složky o víkendu zasahovaly hned dvakrát u jezera Zelená voda nedaleko Nového Města nad Váhom. V sobotu se tam utopil Róbert (†37) a hned druhý den tam po skoku do vody ochrnul otec od rodiny Miroslav (35).

K jezeru Zelená voda se Róbert vypravil se svým bratrem a psem Ronym. Sedmatřicetiletý muž si šel zaplavat. Do vody šel spolu se svým pejskem, ovšem na břeh se vrátil jen jeho čtyřnohý parťák. Na místo posléze vyrazili záchranáři.

„Záchranáři ho na místě oživovali víc než hodinu, i se jim to dvakrát podařilo, ale bohužel po převozu do nemocnice zemřel,“ uvedla manažerka pláže Simona Krišová pro slovenskou TV JOJ. „Policie v souvislosti s touto tragickou událostí vede trestní stíhání pro přečin usmrcení,“ řekla Kateřina Kuzmová, mluvčí Krajského ředitelství Policejního sboru v Trenčíně.

Hned druhý den v neděli 2. července došlo k dalšímu neštěstí. Miroslav si zrovna hrál se svou dcerou. „Stalo se to při nevinné hře,“ uvedla manažerka rekreačního areálu pro slovenský deník Nový Čas. Slovák skočil do vody šipku. To se mu stalo osudným. „Narazil si při tom hlavu a zůstal paralyzován,“ dodala. Miroslava záchranáři převezli do nemocnice.   

Video  V jezeře Zelená voda na Slovensku se utopil Róbert (†37). Miroslav (35) ochrnul po skoku do vody.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání