Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Dovolená jako z noční můry: Studentku na Maledivách znásilnili! Z hotelu ji vyhodili a obvinili ze lži

Autor: fik - 
21. června 2023
23:16

Šestadvacetiletá studentka z Austrálie Xu Yitongová vycestovala na Maledivy, aby si užila sólo dovolenou. Místo odpočinku v pohádkové destinaci ji ale potkalo peklo. První den v luxusním hotelu ji znásilnil jeden ze zaměstnanců. Vedení ji poté požádalo o odchod a obvinilo ji, že si celou situaci vymyslela, aby v drahém hotelu získala pobyt zdarma. 

Mladá australská studentka Xu Yitongová si během své sólo dovolené na Maledivách zaplatila pobyt v luxusním hotelu Ritz-Carlton, kde za pokoj zaplatíte v přepočtu až 44 tisíc korun za jednu noc.

Po příchodu na hotel Xu Yitongovou jeden z jeho zaměstnanců doprovodil do pokoje. Tady bylo ještě vše v pořádku. Později toho dne se ale Xu pokazil mobil a přes telefon, který byl součástí vybavení pokoje, se nemohla spojit se svou rodinou. Zavolala tedy na recepci a situaci vysvětlila.

Z recepce poslali hotelového pracovníka, aby situaci vyřešil. Xu pro australskou mutaci deníku Daily Mail vypověděla, že muž ji nechal použít jeho mobil, aby zavolala své matce. 

Potom se prý posadil na postel a začal Xu vyzpovídat dotazy, které jí byly nekomfortní, jako například kde bydlí a proč přijela sama. Turistka se snažila změnit téma diskuze, ale muž se neustále vracel ke svým otázkám.

Dal si žvýkačku a zeptal se, jestli se chci líbat. Zůstala jsem jako opařená,“ svěřila se Xu. „Byla jsem v šoku. Řekla jsem, že ne, nemám ráda fyzický kontakt. Přeložila jsem mu to i na notebooku, kdyby mi nerozuměl.“

Zaměstnanec se potom snažil dívce otevřít pusu jazykem, načež se zeptal, jestli je lesba, protože mu to nechtěla dovolit. „Začal mi strkat jazyk do pusy a řekl, že bude gentleman. Shodil mě na postel, sundal si kalhoty a dvakrát mi strčil penis do pusy.“

Pak se mě začal dotýkat v intimních partiích a snažil se se mnou mít sex. Bránila jsem se a snažila se ho zastavit, ale nepomohlo to,“ popisovala hrozivou událost Xu.

Oběti se podařilo utéct a zabalit se do peřin. Násilník pak ejakuloval na obrazovku jejího notebooku a utřel to ručníkem. Před odchodem dívce řekl, že jenom potřebuje čas, aby se otevřela a že se vrátí.

Xu incident okamžitě nahlásila vedení hotelu. Místo pomoci se jí ale snažili zabavit notebook i ručník potřísněný pachatelovým semenem. Zavolala tedy policii, která si zaznamenala její výpověď a odebrala jí vzorky z úst. „Řekli mi, že potrvá týden, než přijdou výsledky a že bych hotel měla opustit.“ 

Nejenže se dívce nedostala potřebná pomoct od vedení hotelu, dokonce ji požádali, aby hotel opustila a nařkli ji, že si všechno vymyslela, aby získala pobyt zdarma. Xu hotel okamžitě opustila a prohlásila, že „hotel trénuje své zaměstnance pouze na to, aby si říkali o dýško. Znásilnili mě ve vašem hotelu a nic jste neudělali.“

Yitongová také podstoupila lékařskou prohlídku a pořídila fotky modřin a škrábanců, které jí muž způsobil. Následující den šla na místní policejní stanici, aby znásilnění znovu oznámila. Policisté ale nebyli nijak nápomocní. Řekli, že zatím nemají žádný důvod muže zatknout.

Mluvčí hotelu Ritz-Carlton na Twitteru uvedl: „Taková obvinění bereme vážně a celá věc je momentálně v šetření policie. Bezpečnost našich hostů a spolupracovníků je nanejvýš důležitá. Pokračujeme ve spolupráci s úřady a s hostem pravidelně komunikujeme.

Uživatel_5658476 ( 5. července 2023 09:08 )

Uživatel_5629124 ( 1. července 2023 07:10 )

Ten její příběh vůbec nedává smysl🙄

lucie13 ( 24. června 2023 23:34 )

V muslimské zemi si nemá sama co pouštět chlapa na pokoj, ten jí pak bere jako děvku.
Před 20 lety jsem byla s kamarádkou v Egyptě. Obě blond s dlouhými vlasy a ti bubáci za námi lítali a prudili, zda jsme sestry. Když jsme řekly že ne, tak nadrženě vyzvídali, zda lesby. Tak jsme raději říkali, že sestry. Dokonce manažer hotelu nás přišel obsluhovat ke stolu a líčil příběh bývalého kolegy, kterého si vzala nějaká německá turistka.
Většina těch chlapů nic moc, měli stejně hnusně žluté zuby jak ti jejich velbloudi

Kristýna Fla ( 22. června 2023 17:36 )

"...dotazy, které jí byly nekomfortní". Umíte používat i česká slova jako například "nepříjemné"?

trintin ( 22. června 2023 12:37 )

Přeložila jsem mu to i na notebooku?? Volala na recepci, že ji nefunguje mobilní telefon, asi aby ji kuchař telefon opravil?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání