Noc hrůzy má za sebou dívka, která se v noci na sobotu pohybovala po Letenských sadech. O případu Blesk informoval už v pondělí. „Kriminalisté z 6. oddělení Prahy I  prověřují případ znásilnění, kterého se na mladé ženě dopustil neznámý muž tmavé pleti. V brzkých ranních hodinách ji brutálně fyzicky napadl a poté i znásilnil,“ uvedl nyní policejní mluvčí Richard Hrdina a zveřejnil také kamerové záznamy, na nichž je zachycen podezřelý muž i důležitý svědek. Policisté žádají veřejnost o pomoc při ztotožnění obou mužů.

Video
Video se připravuje ...

Znásilnění v Letenských sadech: Policie hledá podezřelého Policie ČR

Podezřelým ze znásilnění je černoch ve světlé košili, bílých kalhotách a bílých botách vysoký cca 180 až 185 cm. „Hledaný se nacházel 16. června na akci Antigona Night Shift u pražského metronomu, takzvaného kyvadla, a poté jej kamery zachytily druhý den, kdy krátce po druhé hodině ranní oslovoval kolemjdoucí ženy na Štefánikově mostě,“ popsal mluvčí. „Druhý muž s longboardem v ruce je svědek celé události, který by mohl poskytnout klíčové informace k dopadení pachatele,“ uvedl. 

Pokud kohokoliv poznáváte nebo víte, kde se muži pohybují, kontaktujte linku 158. „Zrovna tak žádáme návštěvníky zmiňované akce na Letné, kteří disponují fotografiemi s těmito muži, aby je předali policejnímu orgánu. Pachateli znásilnění hrozí v případě dopadení a odsouzení až desetiletý pobyt za mřížemi,“ dodal Hrdina.

Fotogalerie
6 fotografií