Na případ na svých sociálních sítích upozornil Matěj Paprčiak, známý model a účastník Survivoru 2022, který je zároveň partnerem dcery Evy Holubové. „Holky pozor! V noci z pátku na sobotu byla brutálním způsobem znásilněna holka na Letné. Sdílím to proto, že to byla blízká kamarádka kamarádky a hodně to s námi otřáslo,“ uvedl na svém instagramu.

Podivil se také tomu, že se o případu policie nikde nezmínila. „Jestli někdo viděl podezřelou osobu nebo podezřele se chovající osobu po půlnoci v oblasti letenských schodů nebo na Letné nebo někde kolem Štefánikova mostu či Čechova mostu, kontaktujte policii,“ uvedl s tím, že podle jeho informací mělo jít o muže, černocha, velmi vysokého (ke dvěma metrům), s krátkými dredy a v bílých kalhotách.

Pražští kriminalisté se podle vyjádření policejního mluvčího Richarda Hrdiny intenzivně zabývají a po pachateli pátrají. Co přesně se na místě odehrálo, však neřekl. „V tuto chvíli nemůžeme být více konkrétní, abychom výsledek tohoto pátrání neohrozili, a doufáme, že pro vás budeme mít brzy dobrou zprávu o dopadení pachatele. Vše tomu zatím nasvědčuje. Kriminalisté v tento okamžik nemají žádnou informaci, která by nasvědčovala tomu, že někomu hrozí nějaké další nebezpečí. Případní svědci celé události se mohou ozývat na linku 158,“ řekl Blesku.

Nebezpečné Letenské sady?

Případ také rozproudil debatu týkající se bezpečnosti Letenských sadů. „Schody i cesta parkem mají velmi špatné nebo žádné osvícení, hlídače nebo aspoň kamery. Je šílené chtít mít něco takového v parku, šílenější je ale to, že je to potřeba a ještě to tam není,“ uvedla na facebooku Tereza K. 

Právě bezpečností parku se bude příští týden zabývat vedení sedmé městské části spolu s policisty, strážníky i hasiči na pravidelné schůzce. „Nic nepodceňujeme. Vše na setkání budeme detailně rozebírat, jestli by byly dobré nějaké úpravy, například osvětlení,“ řekl Blesku starosta Prahy 7 Jan Čižinský (Praha Sobě). 

Fotogalerie
23 fotografií