Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Lubomírovi kamarádi zemřeli na rybách: Lukáš a Igor se v noci utopili!

Autor: VaB - 
19. června 2023
06:50

Tři rybáři Lukáš, Igor a Lubomír se vydali s loďkou na Liptovskou Maru na severu Slovenska. Noční plavba bohužel skončila tragicky. Loď začala nabírat vodu a potápět se, na břeh doplaval jen jeden z nich. Zbylé dva teď hledají na obrovské ploše hasiči s potápěči.

Měl to být klidný víkend, během kterého si tři kamarádi chtěli zarybařit na jedné z malebných nádrží na severu Slovenska. V sobotu brzy nad ránem nasedli Lukáš (†27), Igor (†53) a Lubomír do loďky a vyplavili se na Liptovskou Maru. Necelých 200 metrů od břehu ale začala loď nabírat vodu a převracet se.

Rybáři vypadli z lodě do studené vody. „Jednomu z nich se podařilo doplavat na břeh a přivolat pomoc,“ informovali policisté. Lukáš s Igorem se na souš nedostali. Utopili se. Na místo okamžitě vyjel záchranný tým společně s potápěči a hasičskými loděmi, při náročném pátrání se ale ani jednoho rybáře nepodařilo najít. Všichni tři byli zkušení rybáři. Po Igorovi zůstala malá dcerka.

Pro deník Nový Čas promluvil taky jeden ze svědků, který byl celé události přítomný. „Ten třetí, co doplaval, tu dvojici ve vodě chvíli navigoval a křičel na ně,“ popsal svědek. Podle nich se dva kamarády snažil uklidňovat a navigovat je čelovkou. „Po chvilce nastalo ticho. Křičel jsem tu na celou Maru na rybáře, kteří tu jsou, aby nám přišli pomoci, ale pak už bylo jen ticho,“ dodal smutně.

Nekonečné hledání

Hasiči mezitím pátrali na vodní hladině i pod ní. „Zatím jsme propátrali nějakých tisíc metrů čtverečních. Budeme se střídat, ještě přijedou další potápěči. I já jsem byl ve vodě, je tam špatná viditelnost, hloubka asi 1,5 metru, ale postupujeme,“ popsal velitel zásahu Branislav Zápeca.

ctenar09 ( 19. června 2023 12:11 )

Nevěřím, že měli 0,0 promile v krvi...

begonie ( 19. června 2023 11:15 )

Hloubka 1,5 metru?????? To je zase blbina a neschopnost pisálka si po sobě text zkontrolovat a také zapnout mozkové závity

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání