Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lev zabil na Slovensku chovatele Jozefa (†56): Šelma potrhala v zoo ženu už před lety!

Autor: rc - 
19. května 2023
09:35

Lev v malé zoologické zahradě v Kysuckém Novém Městě zabil chovatele Jozefa (†56). Majitel zoo vstoupil do výběhu šelem, aby je nakrmil, když na něj lev zaútočil. Tragédie šokovala celé Slovensko. Není to však poprvé, kdy tam šelma zaútočila na člověka. V roce 2019 měl tygr Diego zaútočit na devětadvacetiletou Jaroslavu!

Tragédie se odehrála v malé zoologické zahradě ve slovenském Kysuckém Novém Městě. Majitel zoo Jozef šel krmit šelmy a poté, co vstoupil do výběhu, na něj zaútočil lev. Když se šestapadesátiletý chovatel nevracel, jeho příbuzní zavolali záchranáře.

Ovšem ti se podle informací TV Markíza k Jozefovi nemohli dostat několik hodin. Čekali na příjezd veterináře, který by šelmu uspal. Když vstoupili do výběhu, našli lva ležet na mužově těle.

Slovenský deník Nový Čas uvedl, že se podobný incident stal v minizoo již před lety. V dubnu 2019 tam měl tygr Diego napadnout Jaroslavu. „Dostala se na místo, kam mohou vstoupit pouze zaměstnanci. Pustil ji tam náš kolega, je to jeho přítelkyně. Porušil tím naše interní předpisy,“ uvedl syn majitele zařízení. Jaroslava měla strčit ruku do klece tygra a chtěla si ho prý pohladit.

V tu chvíli na ni šelma zaútočila. Svědci podle výše zmíněného deníku uvedli, že bylo slyšet prasknutí kostí a křik. Zraněná žena skončila v nemocnici, kde musela podstoupit operaci. Majitel zoo Jozef tehdy uvedl, že tygr Diego není agresivní ani útočný. „Nepřijde o ruku a nezaútočil tak, že by jí zlomil kosti. Zuby jí strhl maso, ale nebyl to žádný hrozný agresivní útok,“ řekl tehdy Jozef.

Po tragédii, která se stala v minizoo v úterý, policisté zastřelili jedno zvíře a další uspal veterinář. Nicméně podle ministra hospodářství Jozefa Bíreše tam zůstává ještě šestnáct šelem. Bíreš pro TV JOJ dodal, že pokud nenajdou umístění pro zvířata, budou je muset usmrtit. Zoo prý od roku 2019 neměla povolení na chov zvířat.

Video  Lev na Slovensku roztrhal chovatele. (16. května 2023)  - TV JOJ
Video se připravuje ...

dietr ( 19. května 2023 11:17 )

Utratit všechny chovatele

zelvik22 ( 19. května 2023 11:12 )

Když vidím ty malé výběhy, ve kterých se tísní lev nebo tygr, je mi jich líto, to je na okamžité zavření té minizoo. Zvířata tam musela psychicky trpět, bylo otázkou času, kdy si frustraci na někom vybijí

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání