Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Ostrý vzkaz Fica českým politikům: Hrajete si s ohněm! Rozladila ho slova Pavla i Lipavského

Autor: ČTK - 
19. května 2023
21:22

Šéf slovenské opoziční strany Směr-sociální demokracie (Směr-SD) a expremiér Robert Fico vzkázal českým politikům, aby nezasahovali do záležitostí Slovenska. Na Facebooku to napsal v reakci na vyjádření českého prezidenta Petra Pavla a ministra zahraničí Jana Lipavského, kteří mluvili o tom, že je vývoj na Slovensku znepokojuje a je potřeba ho pozorně sledovat. Zemi čekají po pádu vlády v září předčasné volby, podle předvolebních průzkumů má nyní největší šanci na vítězství právě Ficova strana.

„Nejdříve to byl prezident ČR P. Pavel, který vyjádřil znepokojení nad vývojem v SR... Ministr zahraničí ČR J. Lipavský z progresivní strany Piráti (kopie Progresivního Slovenska) prohlásil, že můj možný návrat do funkce premiéra SR je něco, co je nutné velmi pozorně sledovat,“ napsal Fico. „Rád bych požádal všechny české politiky, aby se nenechali přemluvit k této špinavé práci a nezasahovali do záležitostí SR,“ uvedl lídr opozice.

Lipavský o možném návratu Fica do premiérského křesla mluvil v neděli v pořadu Otázky Václava Moravce České televize. Zmínil při tom například Ficovy názory na dodávky vojenské techniky na Ukrajinu, které chce expremiér zastavit, nebo kritiku EU. „Přál bych si, aby to byla jen předvolební rétorika a od některých naprosto nehorázných výroků také (Fico) ustoupil,“ uvedl Lipavský.

Prezident Pavel své znepokojení z politické situace na Slovensku zmínil v únoru během debaty, kterou pořádalo zastoupení Evropské komise v ČR.

Na Slovensku nyní vládne úřednický kabinet, který jako premiér vede bývalý viceguvernér centrální banky Ľudovít Ódor. Předchozí vláda Eduarda Hegera de facto skončila už loni v prosinci, kdy jí sněmovna vyslovila nedůvěru. Následující měsíce fungovala jen z pověření prezidentky Zuzany Čaputové.

Video  Tisková konference Pavla a Čaputové  - Blesk TV
Video se připravuje ...

 

Jaroslav Vašíček ( 2. října 2023 14:01 )

Paní Karásková, jací zmetci? Kdo neumí vést slušný dialog i když nesouhlasí,ať drží ústa.Představte si, že ti "zmetci" mají podporu většiny národa.Fico rozhodně není výhra pro Slovensko.Pane Bunda,kupte si bundu a jeďte za Putinem,když se vám u nás nelíbí a neurážejte naše představitele,které my ..jsme si zvolili.Škoda, že vás vaši rodiče nevychovali ke slušnosti.

Růžena Karásková ( 29. května 2023 14:27 )

Konečně jeden rozumný člověk a politik na Slovensku, nechápu, proč se jmenovaní političtí zaprodanci z Česka pletou do politiky Slovenska.Stačí, že likvidují Česko- ZMETCI.

Jaro L ( 23. května 2023 09:02 )

Fico je non-stop ožratý

al.bunda ( 20. května 2023 04:46 )

Ti naši dva šašci se vůbec se*ou do všeho do čeho jim nic není😝😝😝

Zobrazit celou diskusi