Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Marii (†51) našli ubodanou v lese: Brutální vrah unikne trestu?!

Autor: VaB - 
5. června 2023
18:51

Do promlčení vraždy Marie Nesetové (†51) zbývají tři roky. Vrah ji před 17 lety brutálně ubodal na Bruntálsku, tělo pak odtáhl do lesa, kde ho ukryl. Oběť svého vraha pravděpodobně neznala, dost možná se potkali náhodou. Kriminalisté teď zkouší zřejmě poslední možnost, jak se k vrahovi dostat.

Marie Nesetová pracovala jako inspektorka životního prostředí. Poslední červnový den roku 2006 vyrazila brzy ráno na Jesenicko, kde měla zkontrolovat jakost vody. Na místo ale nedorazila, domů se nevrátila a její telefon se odmlčel.

Po třech dnech se v lese mezi obcemi Karlova Studánka a Vidly na Bruntálsku našlo její tělo. Bylo ledabyle schované nedaleko odpočívadla známého pod názvem Kóta. Marie měla na těle mnoho bodných ran. Opodál stálo její auto, ve kterém byly šperky nebo notebook. Loupežný motiv tak kriminalisté vyloučili, vražda nebyla motivovaná ani sexuálně. 

„Byla to neuvěřitelně silná osobnost, pracovitá, upřímná,“ vzpomíná dcera Zdeňka na maminku. „Dnes je případ odložen. Doufala jsem, že vrah trestu neujde, ale za šest let uplyne promlčecí lhůta. Přijde mi to absurdní, 20 let na promlčení vraždy je málo. Ta ztráta a bolest nebude nikdy menší,“ vyprávěla v roce 2020 spolku Nepromlčíme dcera zavražděné ženy.

Poslední šance?

Do promlčení brutální vraždy aktuálně zbývají tři roky. A vrah je v nedohlednu. Kriminalistům a technikům se na místě podařilo zajistit mužské DNA, které měla Marie Nesetová za nehty. Zřejmě se bránila a vraha poškrábala.

Vrah a oběť se zřejmě neznali, což je pro kriminalisty ta nejhorší varianta. Předpokládali, že Marie odešla do lesa vykonat potřebu a vrah ji zahlédl, mohlo jít například o stopaře.

V rámci policejního kalendáře zřejmě zkoušejí kriminalisté poslední šanci, jak objasnit řadu nevyřešených případů, takzvaných pomníčků. Kalendář visí ve všech věznicích v republice, detektivové počítají, že mezi obviněnými bude někdo, kdo k případu bude mít informace.

Video  Zdeňka Nesetová Přikrylová (40): „Doufala jsem, že vrah trestu neujde, ta ztráta a bolest nebude nikdy menší...“ • VIDEO  - Spolek Nepromlčíme, Estefano Burmistrov (Pixabay)
Video se připravuje ...

Kristýna Fla ( 7. června 2023 11:01 )

Mně to spíš přijde, že si tam dala s někým sraz a nějak se to pak zvrtlo.

beda88 ( 6. června 2023 11:30 )

nuuuuu, už to píšu mnoho let, že je nesmysl, promlčecí doba na nejhorší tr. činy. jednou se skutek stal, tak by neměl být promlčen NIKDY. pouze do vypátrání pachatele, i kdyby mu mělo být 105 let.
další průser je trestní odpovědnost od 15-ti let. v současné době, kdy "děti", kouří, kradou, zabíjejí a šu*ají od 14 let, v některých komunitách od 12, tak proč nesnížit třeba na 13 let, když jsou tak vyspělí? naposledy se o to pokoušel, pokud vím, starosta z obce kde zabili Aničku Janotovou, její spolužák. ten si teď užívá pod krycím jménem Novák a tr. činnost páchá vesele dál.
poslední velký průser je zrušení trestu smrti od venciflašky. odpůrci melou hlavně o možnosti "justičního omylu." OK, ale jsou i případy, jeden znám osobně, kdy přítel mé spolužačky, tuto ubodal na chodníku, když šla do práce. kolemjdoucí chlapi ho při tom chytil na místě. lze tu mluvit o případném justičním omylu? další volnoláskaři říkají, že nikdo nesmí sáhnout na život člověka i kdyby byl vrah. a já se ptám, kdo dal právo JEMU sáhnout na život druhé člověka. takž Chamurapi to měl docela prostě a účinně vymyšlené, nebo se mýlím?
o 8,8,10 záku jízdy, který se dává zfetovaným zlodějů aut ani psát není třeba.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání