Penzistka (66), která nechce z obavy z možného posměchu uvést celé jméno, ale jejíž identita je redakci známa, si chtěla přilepšit prodejem zimní bundy po vnoučkovi. „Už z ní vyrostl, za utržené peníze jsem mu chtěla koupit novou,“ říká.

Před pár dny, na přelomu února a března, nabízela bundičku na internetu přes inzertní portál. „Ozvala se neznámá žena, že by měla zájem. Říkala jsem si, že je to rychlé jednání, pošle 600 korun za bundu a koupím hned novou,“ pokračuje ve vyprávění seniorka.

Podvodný portál

Notně se ale bohužel přepočítala. Kupující ji přiměla, aby klikla na internetový odkaz údajné zásilkové služby a tam vyplnila formulář s osobními údaji. Přes chatovou aplikaci WhatsApp tvrdila, že by jí jinak neměla jak peníze poslat. Tím debata navždy skončila.

„Naivně jsem prozradila veškeré přístupové údaje k  účtu i s hesly. Nečekala jsem, že to je podvod. Nyní nemám nejen 600 korun za bundu, někdo mi z konta vysál 99 tisíc. Varuji všechny, aby dali velký pozor, kam vepisují osobní údaje. Mohou přijít o veškeré úspory, jako já,“ radí podvedená žena z Bruntálska.

Případ podvodného jednání po internetové síti šetří policie. „Na základě oznámení  policisté z Obvodního oddělení v Bruntále v těchto dnech zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu podvodu a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, kterých se dopustil doposud neznámý pachatel z blíže neustanoveného místa,“ potvrdila mluvčí Pavla Jiroušková.

VIDEO: Policie zveřejnila nahrávku podvodníka, který láká z lidí peníze.

Video
Video se připravuje ...

Policie zveřejnila nahrávku podvodníka, který láká z lidí peníze. Policie České republiky