Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Motorkářka Anetka (†18) zemřela při nehodě u Chrasti: Tatínek jí chce splnit poslední přání

Aktualizováno -
3. června 2023
09:52
Autor: VaB, pma - 
2. června 2023
13:52

Ve středu došlo u obce Chrast k tragické nehodě. Teprve osmnáctiletá motorkářka Aneta narazila zezadu do auta, vyletěla z motorky a přeletěla na protijedoucí dodávku. I přes dlouhotrvající resuscitaci na místě zemřela. Tatínek by teď chtěl zesnulé dceři splnit poslední přání - aby ji motorkáři symbolicky přijali za jednu z nich a rozloučili se s ní na svých strojích.

Chtěla být motorkářkou, patřit do jejich obrovské komunity v České republice. Ve středu odpoledne jela Anetka (†18) na své motorce po silnici z Chrasti na Skuteč v Pardubickém kraji. Jela za bílou Škodou Kodiaq, když její řidič zřejmě přibrzdil. Mladá slečna do auta zezadu narazila.

„Náraz ji odmrštil do protijedoucí dodávky,“ popsali nehodu policisté. Zraněnou dívku ihned po nehodě začali resuscitovat. „Na místě přistála i letecká záchranná služba. Posádka pokračovala v resuscitaci. Bohužel, po marném boji o život zraněné, se vracel vrtulník prázdný,“ dodali hasiči.

Zdrcený otec

Tragédie pochopitelně velmi tvrdě zasáhla otce zesnulé dívky. „Ahoj všem, mám velkou prosbu. Včera u Podlažic zahynula na motorce moje dcera,“ oznámil ve čtvrtek nejhorší možnou zprávu tatínek Ivo ve facebookové skupině sdružující české a slovenské motorkáře.

Skupinu informoval o blížícím se pohřbu, který se uskuteční 9. června v obřadní smuteční síni ve Skutči. Otec na sociálních sítích zmínil i dceřin obrovský sen. „Strašně mezi nás chtěla patřit,“ dodal zarmoucený otec.

Stovky motorkářů

Motorkáře ve skupině poprosil, jestli by nepřijeli na poslední rozloučení se svými stroji. „Ať naposledy uslyší ten zvuk, který tak milovala,“ doplnil Ivo. A ve skupině se strhla obrovská vlna podpory. „Jsem sice z Ostravy, nevím kam dřív skočit a na srazy nejezdím, ale udělám si volno a přijedu. Velká škoda každého člověka natož tak mladého,“ napsal motorkář Milan. „Na srazy a  podobné akce již dlouho nejezdím, ale tentokrát přijedu. Snad přijede i pár kamarádů z Německa,“ komentovala příspěvek ve skupině Dagmar. 

Tatínek Ivo na sociálních sítích poprosil, zda by mu byl někdo ochotný pomoc s  s organizací symbolického posledního rozloučení. „Já nemám sil,“ dodal tatínek. Pevně semknutá komunita rodině v nejtěžších chvílích pomáhá. „Už dnes (pátek večer, pozn. redakce) jsme na čísle 500 lidí. Připravuji mapku s místem rozloučení, kterou sem včas vložím, stejně jako všechny důležité informace,“ napsala do motorkářské skupiny Naďa, která si vzala organizaci Anetčina pohřbu na starost. 

Video  Na Mladoboleslavské ulici v Praze došlo k tragické nehodě. Zemřel tu motorkář. (6. dubna 2023)  - Václav Burian
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání