Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Řidička Lucia (32) zabila cyklisty Petra (†46) a Andreu (†50): Je na svobodě a chce zpátky řidičák!

Autor: pma, inf - 
12. května 2023
08:14

V roce 2018 způsobila milovnice fitness Lucia Kristová dopravní nehodu, při které zahynul cyklista Petr (†46) a jeho o čtyři roky starší partnerka Andrea. Soud nakonec vyměřil řidičce nepodmíněný trest odnětí svobody v trvání 18 měsíců. Lucia byla podmíněně propuštěna vloni v srpnu, zákaz řízení má ale uložen do roku 2027. Okresní soud v Trenčíně teď Lucia prosila o vrácení řidičského průkazu, chce prý s přítelem miminko a nemá ho jak vozit!

Když si partneři Petr (†46) a Andrea (†50) vyjeli v srpnu roku 2018 na cyklistickou vyjížďku, nikdo z nich netušil, že se jim cesta stane osudnou. Nedaleko slovenské obce Mnichova Lehota do dvojice cyklistů ve vysoké rychlosti najela známá fitness kráska Lucia Kristová (32).

Muž svým zraněním na místě podlehl, Andrea o život bojovala ještě několik dní v trenčínské nemocnici. I ona ale nakonec zemřela. Krajský soud v Trenčíně řidičce v roce 2021 uložil osmnáct měsíců nepodmíněně a uložil jí i trest zákazu činnosti řídit motorová vozidla po dobu 6 let.

Není den, kdy bych toho nelitovala

Lucia byla během srpna 2022 podmíněně propuštěna. Tento týden předstoupila milovnice fitness před Okresním soudem v Trenčíně, kde prosila o prominutí zbytku zákazu řízení motorových vozidel. „Chci k tomu říct jen tolik, že skutku, který se stal, lituji. Není den, kdy bych toho nelitovala. Myslím si ale, že už uplynula dost dlouhá doba,“ hájila se před soudem žena.

Zazněly také důvody, proč by měla Lucia podle jejích požadavků dostat řidičák zpět. „Zanedlouho to bude už pět let od nehody a řidičák potřebuji, abych se mohla věnovat své práci plnohodnotně. S přítelem také plánujeme do budoucna miminko, takže řidičák bych velmi potřebovala,“ uvedla Slovenka před soudem.

Cesty MHD jsou prý náročné 

Tomu žena také argumentovala, že cestování do zaměstnání veřejnou dopravou je pro ni náročné a neumí si to představit s budoucím potomkem. Podle informací slovenského deníku Plus JEDEN DEŇ soud nakonec její žádosti vyhověl a podmínečně upustil od zbytku trestu zákazu činnosti řízení ve zkušební době v trvání tří let.

Video  Jak se chovat u dopravní nehody  - Policie ČR
Video se připravuje ...

 

janav ( 15. května 2023 13:07 )

Ty budeš asi ten její dárce spermatu, jinak to nevidím. Podle Tebe by teda měl bejt každej soudcem, aby byli podobný zrůdy spravedlivě potrestaný? Kdo by Tě potom živil?

Martin32 ( 13. května 2023 20:29 )

Kolik má manžel roků on řidičák nemá? Jinak za 2 životy 18 měsíců vězení to napadne jen Slováky.

jasnavolba ( 13. května 2023 11:03 )

at ti ho vydají pozustalí s bejkovcem , za dva životy směšný trest kolik tě stál trest

beda88 ( 12. května 2023 23:16 )

nuuuuu, myslím si, že 18 měsíců za 2 lidské životy je adekvátní (samozřejmě ironie). to si ti Slováci dělaj pr..el? a co jí takhle přispět na nové SUV? myslel jsem si, že zákony u nás jsou žumpa, ale asi na SR nemáme. chudáci pozůstalí.

Lomikel ( 12. května 2023 16:37 )

kdyby´s nebyl hlupákem, mohl si vystudovat práva a stát se soudcem a podobné případy soudit.
Ale jako tvor bez vzdělání, můžeš leda tak vyřvávat své bláboly do světa a psát do diskuzí na Blesku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání