Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Do letadla v Hradci Králové narazil orel: Skončil rozpůlený v kabině

Autor: Jitka Pecharová, ČTK - 
9. února 2023
19:28

Ke střetnutí s orlem došlo při pilotním výcviku letadla značky Cessna v době rychlosti letu 200 km/h. Po nehodě instruktor od žáka (23), který se lehce zranil, převzal řízení a bezpečně s ním přistál na letišti. Střet s ptákem poškodil přední vrtuli a čelní sklo. Orel se při nárazu rozpůlil. 

Lehké zranění utrpěl jeden ze dvou členů posádky malého vrtulového letadla značky Cessna, které po střetu s ptákem nouzově přistálo na letišti v Hradci Králové. Orel prorazil čelní sklo letadla, které letělo rychlostí okolo 200 km/h. Škoda na letadle byla odhadnuta na jeden milion korun, informovala ve čtvrtek na webu policie. Šlo o pilotní výcvik. Nehoda se stala ve středu odpoledne. 

„Po střetu pilotní instruktor od žáka převzal řízení a bezpečně přistál. Vlivem střetu došlo k poškození přední vrtule a čelního skla. Při střetu se lehce zranil 23letý žák, který byl převezen do nemocnice na ošetření. Nikdo jiný se nezranil,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

U pilota i žáka policisté vyloučili požití alkoholu dechovou zkouškou. „Na místo byli přizváni pracovníci Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod, kteří zpracují odborné vyjádření,“ dodala Kormošová.

Video  Sčítání ptáků 2023  - Videohub
Video se připravuje ...

VAROVÁNÍ – BRUTÁLNÍ FOTO!

Uživatel_5626385 ( 9. února 2023 23:23 )

"u pilota i žáka policisté vyloučili požití alkoholu dechovou zkouškou"
Jsem zvědav na výsledek pitvy orla, ten musel být nalitej jak dělo! 😏

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání