Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Student (19) přinesl do školy v Krumlově nůž a vyhrožoval s ním spolužačkám: Hrozí mu vězení!

Aktualizováno -
17. ledna 2023
14:25
Autor: ČTK, jel - 
17. ledna 2023
09:24

Student Střední uměleckoprůmyslové školy sv. Anežky České v Českém Krumlově měl v pondělí u sebe nůž, s nímž podle policie vyhrožoval spolužačkám. Ve škole zasahovala policie, evakuovala desítky studentů. Mladíka se zbraní pak zadrželi a v úterý obvinili z vydírání. Podle zjištění kriminalistů měl mladík vyhrožovat jedné ženě a jednomu muži už několik měsíců. Student je v policejní cele, hrozí mu až čtyřleté vězení. 

Policie měla podezření, že student má s sebou zbraň. „Policisté evakuovali několik desítek studentů, následně zadrželi podezřelého, nůž měl u sebe. Rychlý zákrok se obešel bez zranění,“ uvedla policie. Než začal policejní zákrok, student údajně vyhrožoval spolužačkám.

Studentky školy, kde k incidentu došlo, serveru iDnes sdělily, že zadržený mladík chodil do druhého ročníku a byl problémový. Prý už dvakrát propadl. Spolužačkám měl vyhrožovat přímo ve škole.

Kriminalisté zjistili, že muž opakovaně několik měsíců vyhrožoval jedné ženě a jednomu muži. V pondělí se však podle policie vyhrožování vystupňovalo tak, že žena začala mít obavy o svůj život a rozhodla se vše oznámit ve škole, kterou ona i pachatel navštěvují. „Na linku 158 pak zavolala zaměstnankyně školy a případ oznámila s tím, že student má u sebe pravděpodobně zbraň. Na místo okamžitě vyrazila desítka policistů z obvodního oddělení Český Krumlov a Větřní,“ uvedla mluvčí.

Než začal policejní zákrok, student podle policie vyhrožoval spolužačkám. Policisté evakuovali několik desítek studentů do bezpečného prostoru ve vedlejší budově školy. Potom pachatele zadrželi. „Nůž měl skutečně u sebe,“ uvedla mluvčí. Při akci nikdo neutrpěl zranění.

Tento případ se naštěstí obešel bez zranění, bohužel tomu tak není vždy. Loni v březnu si student na odborné učiliště v Praze donesl mačetu, s níž zavraždil jednoho z učitelů. Smutný případ tehdy šokoval celé Česko.

Video  Zadržení studenta (19) podezřelého z útoku mačetou na učitele 
Video se připravuje ...

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání