Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Podcast: Učitelka Taťána doma roky zažívala peklo, manželovi nakonec bodla nůž do krku

Video se připravuje ...
Autor: jel - 
24. listopadu 2022
05:00

Pedagožka základní školy Taťána Pekařová zažívala roky příšerné chvíle se svým manželem, alkoholikem Jaroslavem Pekařem. Ten poté, co ho vyhodili z práce u policie, začal každý den pít tolik, že nebyl ani schopen se o sebe postarat. Navíc psychicky týral svou ženu i své dvě dospělé děti. Taťána to nakonec nevydržela a manželovi zabodla nůž do krku.

Psychický teror ze strany otce se v rodině zhoršil ve chvíli, kdy byl Pekař vyhozen od policie. Jaroslav pil každý den velké množství alkoholu, v době krátce před smrtí prý nebyl schopen dbát ani o základní hygienu. V domácnosti navíc s ničím nepomáhal, dokonce prý prodával věci z domu.

Osudného dne, 10. května 2002, přišla tehdy šestačtyřicetiletá Taťána z práce domů, kde našla manžela opilého a pomočeného v křesle. Odešla proto za svou kamarádkou, s níž hrála kuželky, a dala si s ní několik malých piv. Po návratu domů na ni manžel zaútočil, že mu ukradla peníze a že ji nechá vyhodit z práce, jelikož má ještě u policie kontakty.

Taťána Pekařová už měla sice napsanou žádost o rozvod, s manželem ale zůstávala, aby udržela rodinu. Ačkoliv byly jejich dvě děti už dospělé, žily s rodiči. Jaroslav se ovšem začal Taťáně vysmívat, že nic nedotáhne do konce, ani rozvod ne.

Chtěla ho vyděsit

Učitelka u soudu popsala, že vzala kuchyňský nůž a chtěla s ním manžela jenom postrašit, on se ale prý zvedl a způsobil si zranění. To podle znalců ovšem nebylo možné, Taťána musela muže zabít úmyslně.

U soudu zaznělo, že reakce Taťány, jež byla roky psychicky tyranizovaná, je lidsky pochopitelná, ale právně neospravedlnitelná. Pekařová tak nakonec byla odsouzena za vraždu k šesti letům ve vězení. Více o případu domácího týrání, které skončilo vraždou ze zoufalství, se dozvíte v nové epizodě Insta Crime Podcastu. Tu si pro vás připravil Blesk.cz ve spolupráci s Insta Crime Blogem.

Video  Insta Crime Podcast: Učitelka Taťána doma roky zažívala peklo, manželovi nakonec bodla nůž do krku.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání