Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kopáč vltavínů si půjčil rypadlo, ale zle pochodil: Bagr utopil v bahně!

Autor: VaB - 
17. listopadu 2022
15:02

Drzého kopáče vltavínu zřejmě nebavila náročná práce s lopatou. Půjčil si proto malý bagr, se kterým chtěl vzácné kameny vykopávat. To mu ale nevyšlo – s pásovým bagříkem zapadl. Při snaze ho z bahna vyprostit dělal takový humbuk, že to upoutalo pozornost policejní hlídky. Asi karma, píšou policisté.

Kopáč vzácných vltavínů se vydal do lesů na Boršovsku. Místo lopaty a krumpáče si s sebou vzal malý bagr, který si pronajal. Chronický kopáč, jak ho nazvali policisté, stroj utopil v mokrém bahně. Stroj zaplul poměrně hluboko. 

Když se ho snažil vyprostit, dělal u toho takový rámus, že to až upoutalo pozornost policistů. Ti ho chvíli nato zadrželi a formou zkráceného řízení jej předají k soudu. „Že by karma?“ píší vtipně policisté z jižních Čech.

Právě v této části České republiky se vltavíny, nebo také moldavity, objevují nejčastěji. Jde o drahý kámen přírodně zbarvený dozelena. Sbírání vltavínu je zakázané. Ostatně s tím se setkal i zmíněný kopáč, kterému to už Česká inspekce životního prostřední v minulosti zakázala. Teď mu hrozí roční vězení.

Před sedmi lety jednoho sběrače ve vykopané díře zavalila hlína. Na místě zemřel. Policisté proti těmto sběratelům dlouhodobě bojují. 

Video  Kopáče vltavínů přistihla policie při činu.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Galerie plná vltavínů:

JOSEF NOVOTNÝ ( 17. listopadu 2022 17:15 )

to by mě fakt zajímalo co je to "mokré bahno". Pane autore článku napište někdy o bahně suchém.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání