Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Nejhledanější Čech Seidl hnije v senegalském vězení: Chcípnu tu jako krysa! Rodina se bojí nejhoršího

Stanislav Seidl
Stanislav Seidl  (Autor: Policie ČR)
Autor: VaB - 
25. října 2022
16:57

Stanislav Seidl (50) byl jedenáct let jedním z nejhledanějších Čechů, figuroval na seznamu Europolu a dlouhá léta kriminalistům unikal. Potuloval se přes různé země, dokonce jednou navštívil i Českou republiku. Do té by se teď rád vrátil. Již několik měsíců sedí v senegalském vězení, strádá a trpí zdravotními problémy.

Seidl byl podle kriminalistů členem příbramského podsvětí. Říkali mu tam Sádlo. Na začátku své „kariéry“ se zaměřoval hlavně na páchání majetkové trestné činnosti, v roce 2006 se s komplicem pokusili vyloupit bankomat s více než milionem korun.

K tomu se chtěli dostat přes zeď do sousední restaurace, ale překvapili je členové bezpečnostní agentury. U soudu oba později dostali šestiletý trest vězení. Seidl do vězení nenastoupil, místo toho v roce 2011 utekl do světa.

Přišel se přiznat

Podle českých kriminalistů se pohyboval na Slovensku, v Německu, Velké Británii či na Kanárských ostrovech. Podařilo se mu úspěšně prchat jedenáct let. V roce 2014 se pokusil ubytovat v jednom z příbramských hotelů, pak ale zase rychle zmizel. Od roku 2016 byla jeho fotka a jméno v databázi Europolu.

V únoru letošního roku se ale na českém velvyslanectví v Dakaru přihlásil, zřejmě ho už život na útěku nebavil. Údajně byl bez peněz a ve špatném psychickém stavu. Nástupu do vězení se chtěl vyhnout kvůli strachu z kumpánů, proti nimž vypovídal v kauze loupeže na zámku Orlík.

Chcípnu jako krysa

Ve špatném psychickém rozpoložení je patrně i v současné době. „Jsem psychicky i zdravotně úplně rozbitý. I ambasáda se už na mě vys*ala. Já tady chcípnu jako veš, jako krysa. Domů se už nevrátím. Pozdravujte tátu,“ řekl do záznamu, který zaslal webu Seznam Zprávy.

V senegalském vězení, kde se v jedné cele může tísnit až na dvě stě odsouzenců, sedí už několik měsíců. Čeká na vyřízení dokumentů na extradici. Trest by si měl totiž odsedět v České republice.

„Mám na těle boláky, močím krev. Včera jsem šel na ošetřovnu. Tam kluk, pětadvacet let, sesunul se na zem a pozvracel se. Vězeňský doktor, což je jeden z nás z odsouzených, ho jen s hnusem překročil. Kluk přestal dýchat. Přímo před mýma očima během pár minut zemřel. Nikdo mu nepomohl. Jenom ho přesunuli na stranu ke stěně,“ popisuje kriminálník své zážitky z věznice.

Příbuzní popisují, že má Stanislav problémy s ledvinami, zřejmě mu selhávají. Neslyší navíc na jedno ucho a bolí ho hlava. Blízcí se bojí, aby se Seidl transportu do České republiky vůbec dožil.

Sám Seidl navíc uvádí, že mu nepomáhá ani ambasáda. „Prosím je, škemrám, aby mi pomohli zařídit doktora. Slibují, že to zařídí, ale nic,“ řekl. Velvyslanectví ale uvádí, že se mu dostává nadstandardní konzulátní péče.

Video  Kriminalisté dopadli gaunera, který postřelil muže na dětském hřišti.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

beda88 ( 26. října 2022 14:07 )

karma je zdarma. proč mi ho není líto? zloděj a práskač, to se v galerce neodpouští a jestli se vrátí, tak si ho tu ještě podají.

pajato73 ( 26. října 2022 12:40 )

trp jako ti, co jsi jim ublizil. nic nebude, klidne tam pojdi, nikdo tu na tebe nechce plarit...

Lomikel ( 26. října 2022 04:54 )

Jó milej Sádlo. Senegalskej kriminál nejsou žádný křížkový lázně.
A až se vrátíš, pokud se vrátíš, tak si přivezeš exotické parazity, nějakou tu tropickou chorobu, malárii a pravděpodobně i AIDS a TBC.
Holt jen naprostý idiot utíká před českým luxusním kriminálem do Afriky.

Wells ( 25. října 2022 18:39 )

Krejčí už taky škemrá několik let že chce zpátky domu.

jajas ( 25. října 2022 18:23 )

Další takový, co si myslel, jak si bude užívat s nakradenými penězi. Si může s Krejčířem podat ruce.....a najednou se všichni chtějí vrátit do česka­...p*­r*d*l*­a*č*k*­a, ať si to tam užijou

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání