Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vražda hledače pokladů v Klánovickém lese v Případech 1. oddělení: Vyšetřovatelé v hospodě měli vraha na očích skoro 2 roky!

Autor: pma - 
25. října 2022
05:00

V pondělí večer odvysílala Česká televize v pořadí osmý díl oblíbeného krimiseriálu Případy 1. oddělení. Ten nesl název Střihač a přiblížil vraždu z roku 2014, kdy recidivista Oldřich Konrád zastřelil hledače pokladů Denise B. (†33) v pražském Klánovickém lese. Co zásadního se stalo pražské mordpartě, když slavili úspěch po vyřešení případu v Hospodě U Lesa? A proč si v epizodě zahrál i sám režisér Michal Blaško?

Na začátku osmé epizody se kriminalisté vydávají do klánovického lesa na východě Prahy, kde byla nalezena ohořelá mrtvola muže. V seriálu soudní lékař Karel Vojíř (hraje Ondřej Malý) téměř hned sdělí, že oběť byla zastřelena. Státní zástupkyně Anna Švihlíková (hraje Sabina Remundová) zase na místě objeví vystřelený náboj. Jenže ve skutečnosti byla mrtvola natolik ohořelá, že bezprostředně po nálezu těla nebylo jasné, co bylo příčinou smrti.

„Ta byla zjištěna až následně lékaři Ústavu soudního lékařství, kteří jednoznačně konstatovali, že ke smrti muže došlo násilným způsobem,“ uvedl v minulosti tehdejší policejní mluvčí Tomáš Hulan. V Případech 1. oddělení také zazní, muž v klánovickém lese, byl zastřelen zbraní ráže 6,35 milimetrů. Pravdou ale je, že skutečná ráže byla 7,65 milimetrů.

Zavražděný Uzbek byl amatérským hledačem pokladů

Zmizení nalezené oběti v seriálu nahlásil kamarád poté, co se oběť nedostavila na třídní sraz. Ve skutečnosti to ale policii sdělila manželka třiatřicetiletého Denise B. (v seriálu Denis Čagyn) původem z Uzbekistánu. Není tedy pravdou, že by zesnulý bydlel sám v podnájmu.

Co ale až hrůzostrašně odpovídá realitě, jsou fotografie zabitého Denise. Na snímcích, které Miroslav Vladyka alias poručík Sršeň ukazuje zbytku týmu, totiž

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání