Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vražda v tramvaji za bílého dne v Případech 1. oddělení: Podívejte se na srovnání seriálu s realitou

Autor: jel - 
18. října 2022
05:00

Pondělní večer na České televizi patří již třetí sérii oblíbeného krimiseriálu Případy 1. oddělení. Nejnovější díl se věnoval děsivé vraždě starší ženy, která byla zabita v tramvaji č. 17 za bílého dne. Předobrazem této epizody byl skutečný případ z roku 2014 a vraha, po kterém ve skutečnosti pátrali policisté dva roky. Podívejte se srovnání seriálového případu s tím reálným.

Nejnovější epizoda divácky úspěšného seriálu byla zajímavá také tím, že se v podstatě řešily dva případy současně. Ten z minulého dílu s názvem Taxivrah totiž stále nebyl vyřešen, část mordparty proto pracovala právě na tomto složitém případu. Což se jim nakonec po usilovné práci podařilo.

Zbytek seriálových vyšetřovatelů se pustil do zcela nového případu - do vyšetřování vraždy ženy. Ta byla zastřelena v tramvaji číslo 17 přímo za bílého dne. Případ se bohužel nevyvíjel dobře. Kriminalisté neměli žádné pořádné stopy ani svědky. Podobně tomu bylo i ve skutečném případu, který se odehrál v roce 2014.

Jaký byl skutečný vrah Holman?

Pachatel, jak v seriálu tak ve skutečnosti se nakonec přihlásil sám. V seriálu proto, že se kvůli tiskové konferenci domníval, že jsou mu kriminalisté na stopě. Skutečného vraha Jana Holmana údajně akorát

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání