Zelenka napsal Preissovi na tělo hlavní roli v krimikomedii Dobře utajený svědek, ale televize mu na to odmítají dát peníze, že jsou prý vyčerpané. Otázkou je, jakými skvosty... To je ale jedno. Preiss prostě dostal k půlkulatinám skvělý scénář, ve kterém mu nesekunduje nikdo jiný než Jiřina Bohdalová (90). Nic z toho ovšem bohužel nebude.

Dal jsem to k ledu

A je velká škoda, že nedochází k realizaci, protože oba herci nejsou skutečně „k zatracení“ a scénář je zřejmě výtečný, protože ho oba pochválili a moc se těšili na natáčení. „Nejsou peníze, chce to tak 5 až 7 milionů a realizace s televizí je zatím v nedohlednu. A já to dávám tedy zatím k ledu. Bylo to prostě přes půl roku práce zadarmo a nadarmo,“ říká sklesle Zelenka, který s Preissem spolupracuje od roku 1990 a napsal mu na tělo 25 hlavních rolí. Možná i proto Viktorovi k narozeninám přes Aha! ze srdce popřál.

Medaile Za zásluhy

„A tímto Viktorovi takhle na dálku uděluji soukromě vyznamenání Medaili Za zásluhy o stát v oblasti umění! Opravdoví Mistři si takovéto vysoké vyznamenání opravdu zaslouží.“ Zelenka tak jemně naznačuje, že na opravdové Mistry se při vyznamenávání poněkud zapomíná. ČT si naštěstí na Preisse vzpomněla a vysílala mu k významnému výročí řadu repríz. A hodně těch Zelenkových „Ale ano, z toho mám radost. A doufám, že Viktor taky,“ netají režisér.

VIDEO: Zdeněk Zelenka na premiéře Lásky nebeské: Lidé pláčou i smějí se na správných místech!

Video
Video se připravuje ...

Zdeněk Zelenka na premiéře Lásky nebeské: Lidé pláčou i smějí se na správných místech! Hana Höschlová

Fotogalerie
25 fotografií