Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Na Vysočině během jedné noci dva mrtví: Mladík (†20) nepřežil náraz auta do stromu

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: HZS Ústeckého kraje )
Aktualizováno -
19. června 2022
11:37
Autor: ČTK, VaB - 
19. června 2022
10:11

Dvě nehody a dvě oběti. Noc se soboty na neděli byla v Kraji Vysočina mimořádně tragická. Jedné z obětí  bylo pouhých dvacet let. 

Při dvou tragických nehodách na Vysočině zemřeli v noci na neděli dva lidé. Krátce po půlnoci na Havlíčkobrodsku zahynul chodec, kolem 1:30 pak náraz do stromu na Pelhřimovsku nepřežil řidič osobního vozu. V tiskové zprávě o tom informovala policejní mluvčí na Vysočině Dana Čírtková.

První tragická nehoda se stala kolem 0:30 u obce Štoky. „Při prvotním šetření na místě nehody policisté zjistili, že šestačtyřicetiletý řidič vozidla Citroën projížděl po silnici ve směru od Havlíčkova Brodu. Po komunikaci se v té době dosud nezjištěným směrem pohyboval šestačtyřicetiletý chodec, na jehož pohyb řidič nedokázal zareagovat a došlo ke střetu,“ uvedla Čírtková. Chodec zemřel na místě. Policisté žádají případné svědky nehody, kteří by pomohli událost objasnit.

Druhá nehoda se stala asi o hodinu později. Dvacetiletý řidič jel po silnici ve směru od obce Nová Ves směrem do centra obce Horní Cerekev, v pravotočivé zatáčce se dostal mimo vozovku, narazil do svodidla a stromu. Rovněž on zemřel na místě. „Na místo byly neprodleně vyslány posádky z Pelhřimova a Počátek. Až do příjezdu záchranářů byla prováděna laická resuscitace svědky události. Veškeré oživovací pokusy však byly marné,“ uvedl mluvčí záchranné služby na Vysočině Petr Janáček.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání