Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Brutální dvojnásobná vražda na Náchodsku: Rodiče měli ze syna strach, že jim ublíží!

Autor: VaB, jp - 
18. června 2022
19:49

Syn (35) měl v rodinném domě ve Lhotě pod Hořičkami ubodat svou matku (†67) a pak i svého otce (†72). V domě žili všichni společně, tragédii měly být přítomné i dvě děti. Syn se měl podle sousedů chovat dlouhodobě divně, byla tak prý otázka, kdy k takovému činu dojde. Rodiče se ho dokonce báli! 

Lhotou pod Hořičkami ve čtvrtek otřásla ohromná tragédie. Krajští kriminalisté královéhradecké policie vyšetřují dvojnásobnou vraždu dvou seniorů. Syn měl v rodinném domě, kde žil společně s rodiči, ubodat svou matku (†67) a otce (†72), zasadil jim několik ran.  

Co činu předcházelo aktuálně vyšetřují, pětatřicetiletého pachatele ale na místě zadrželi. „Přesnou příčinu úmrtí zjistí až nařízená soudní pitva,“ dodala mluvčí policie Iva Kormošová.  

Podle informací Blesku měl starší pár ještě jednu dceru, která už s nimi ale nebydlela. V době útoku měly být údajně v domku děti. Záchranná služba na místo proto musela vyslat psychologickou pomoc.  

Podle CNN Prima News je muž schizofrenik. „Ze začátku to bylo dobrý, bylo vidět, že se trochu srovnal,“ popsala místní obyvatelka. Pak ale měl přestat brát léky a jeho stav se začal zhoršovat, rodičům měl dělat i naschvály. Podle obyvatelky si paní po hrůzném činu stihla ještě zavolat pomoc. 

Před mordem zabil psa 

Podle sousedů byla jen otázka času, kdy dojde k tragédii. Syn se už dříve choval agresivně nejen doma, ale i k lidem ve vsi. „Rodiče měli obavy, že jim ublíží,“ uvedla starostka Lhoty pod Hořičkami Darina Kricnarová.  

Prý bral drogy, neměl se k práci a údajně byl už několikrát v léčebně kvůli psychické nemoci. Sám sebe v minulosti pobodal a před pár týdny doma zabil psa, kterému měl uříznout hlavu. 

Muži za dvojnásobnou vraždu hrozí trest ve výši 15 až 20 let, případně výjimečný trest. Mezi něj patří i doživotí. 

prochaskanamoste ( 19. června 2022 01:34 )

Je velká chyba, že jsou velmi nízké tresty, za týrání živých tvorů, třeba psů a koček jen tytyty, přitom je to zločin a tresty by měly být jen nepodmíněné. Pořád je USA náš vzor, ale v trestech nikoliv. Navíc tu běhá po svobodě každý, to dřív, za minulého režimu nebylo. Dneska se každý ohání svobodou, ale mnoho lidí mezi běžnou veřejnost nepatří a má být v ústavu, zrovna tito schizofrenici. Jen za krátkou dobu pár let, kolik už zprovodili ze světa nevinných lidí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání