Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Co bude s tělem sériového vraha Ondreje Riga? Dcera ho nechce, pohřbí ho jako bezdomovce!

Autor: VaB - 
19. června 2022
05:00

Co bude s tělem nejhoršího sériového vraha Slovenska Ondreje Riga (†66)? Dcera o něj nejeví zájem, prý nikoho takového nezná! Devítinásobný vrah bude proto zpopelněn a pohřben jako bezdomovec. Ve vězení si odpykával doživotní trest, měl dlouhodobé zdravotní problémy. 

Rigo zemřel v úterý ve slovenské vězeňské nemocnici v Trenčíně v šestašedesáti letech. Ve vězení, poslední rok spíše v nemocnici, si odpykával doživotní trest za devět vražd. V osmi případech brutálním způsobem zavraždil osm žen, v jednom případě mladého chlapce.  

Na své oběti útočil v noci, do bytu se vplížil otevřeným oknem a oběť umlátil těžkým nástrojem, například kovovou tyčí nebo betonovým kvádrem. Své oběti pak po smrti sexuálně zneužil a následně vykradl jejich byt. V jednom případě zavraždil ženu a vedle ní spícího šestnáctiletého chlapce.  

Nikdy se nepřiznal 

Nejhorší sériový vrah a nekrofil před spravedlností utíkal dva roky, hledali ho kriminalisté Německa, Nizozemska a Slovenska. Nakonec se ho podařilo zadržet jen několik hodin po jeho poslední vraždě a následně odsoudit a poslat na doživotí do vězení.  

Ke svým činům se ale nikdy nepřiznal. „Já jsem tam nebyl, já jsem to neudělal,“ popsal ve svém posledním rozhovoru pro server PlusJedenDen. V tom mimo jiné přiznal, že ví, že ho lidé nenávidí. „Už mi na ničem nezáleží. Ale stále vidím naději, že se možná jednou dostanu na svobodu,“ doufal vrah.  

Dcera ho nechce 

Popsal také, že ho dcera naposledy ve věznici navštívila v roce 2005. „Napište, aby se mi ozvala. Už mi ani nepíše, asi kvůli bratrovi. Je na mě naštvaný, že měl mojí vinou tehdy v Německu problémy,“ dodal. 

Slovenská vězeňská služba po smrti Riga právě dceru devítinásobného vraha kontaktovala. Podle informací serveru SME ale odpověděla, že „nikoho takového nezná“. Zřejmě se tak chtěla od otce distancovat.  

Po vykonání pitvy bude muset město Trenčín zprostředkovat pohřeb. Údajně to bude jen zpopelnění ostatků, žádný obřad neproběhne. O zdraví odsouzeného se v loňském roce psalo jako o „podlomeném“. Měl mít problémy se srdcem, čas trávil spíše v nemocnici a bral i léky na deprese. Jiní vězni si dokonce mysleli, že už je mrtvý.  

Video  Sériový vrah a nekrofil Ondrej Rigo  - Videohub
Video se připravuje ...

 

Jirik-ta ( 19. června 2022 05:52 )

OČKOVÁNÍ JAKO NÁBOŽENSTVÍ.
očkování bylo chápáno jako křest. Ten, kdo se nechal naočkovat, patřil do společenství, zbavil se prvotního hříchu, stejně jako křesťané při křtu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání