Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vězni v Pardubicích se točili, jak si na Vánoce smaží řízky: Video z TikToku šetří Vězeňská služba

Aktualizováno -
21. února 2022
15:40
Autor: ČTK, VaB - 
21. února 2022
14:52

Ešus, řízky nebo syrečky. Vězni z pardubické věznice si žijí jako v luxusu a přímo na cele si smaží jídlo. A při tom všem se ještě natáčí na telefon a následně se tím chlubí na sociálních sítích. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat. 

Na sociálních sítí se objevily záběry vězňů pardubické věznice, kteří si na ohni přímo v cele smažili v ešusu řízky a syrečky. Vězeňská služba pravost videa potvrdila, uvedla Česká televize.

Mluvčí Vězeňské služby Markéta Prunerová ČTK řekla, že v současné době se případem zabývá oddělení prevence a stížností pardubické věznice, které zjišťuje další okolnosti. Při kontrolách byl podle mluvčí nalezen mobilní telefon, který nyní zkoumá policie. Začaly také výslechy odsouzených, kteří se na videu objevili.

Video  Vězni si na cele smažili v ešusu řízky.  - Čtenář Blesku
Video se připravuje ...

„Probíhá šetření na oddílu odsouzených a byly zahájeny výslechy odsouzených,“ sdělila mluvčí ČTK. Video odhalil příslušník věznice. Není zatím jasné, z jaké doby záběry pocházejí, jakým způsobem v cele vznikly ani jak se video dostalo na sociální sítě. Vězni si ve videu ale přejí veselé Vánoce. Vězeňská služba podle informací ČTK před týdnem kromě výslechů provedla i mimořádnou prohlídku v celách odsouzených.

Prunerová uvedla, že všechny okolnosti jsou předmětem vyšetřování, a vzhledem k tomu, že jde o otevřený případ, nemůže sdělit další informace. Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) také od konce loňského roku vyšetřuje několik dozorců z pardubické věznice, kteří údajně týrali jednoho z vězňů. Obviněn zatím nikdo nebyl.

Gangster_murder ( 23. února 2022 19:09 )

Ale máš tam vodoznak s uživatelským jménem tak si to najdi

Gangster_murder ( 23. února 2022 19:08 )

TikTok je od toho aby se tam dávala videa a není tam zakázáno točit jak smažíte řízky! Vím o co vám jde aby nám Tiktok vypnul server jako Facebook a Instagram!!!!

pakonizodory ( 21. února 2022 21:21 )

Sám vím, že je to hrozné utrpení

Být pár dní bez hoňky!

snehulak ( 21. února 2022 18:58 )

Nakoupit přes chodbaře od kuchařů maso není problém a žádná parta nesedí tak dlouho, aby se ze sestavy vařičů nedala odhadnout doba ve které video vzniklo.

rubina ( 21. února 2022 17:00 )

já se snad dám zavřít. Normální žurka s kamošema. A my venku se honíme, nemáme čas ani na rodinu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání