Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragická smrt vězeňské psycholožky (†39) přímo ve službě: Napadl ji vězeň Artur!

Ilustrace
Ilustrace  (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: jel - 
23. února 2022
19:51

O velké tragédii informovala polská vězeňská služba. Důstojnice Bogumiła Bieniek-Pasierbová pracovala v Nápravném zařízení v Řešově jako hlavní psycholožka. Zemřela během výkonu svého zaměstnání. Napadnout ji měl mukl Artur R. Ten se prý k činu přiznal a byl mu přidělen status nebezpečného vězně.

Paní Bieniek-Pasierbová pracovala v nápravném zařízení jako psycholožka od roku 2010 a v roce 2017 absolvovala odborný výcvik pro I. důstojnickou hodnost Vězeňské služby. „Svou práci dělala mimořádně profesionálně a neustále si zvyšovala kvalifikaci,“ uvedl generál Jacek Kitliński, ředitel polské Vězeňské služby.

Doplnil, že po tragicky zesnulé ženě zůstal manžel a dvě děti. Rodině byla poskytnuta psychologická i finanční podpora. „Je to obrovská tragédie a ztráta pro rodinu i pro Vězeňskou službu, která přišla nejen o svědomitou důstojnici oddanou službě, ale také o přítelkyni. V těchto těžkých a bolestných chvílích jsme s rodinou zesnulé,“ doplnil Kitliński.

Podle informaci polské televize tvn24 měl pracovnici věznice napadnout vězeň Artur R. v momentě, kdy mu poskytovala psychologickou péči. Útočník se prý k činu přiznal. V současné době byl zařazen mezi nebezpečné vězně a byla u něj zvýšena ostraha. Čelí obvinění z vraždy, útoku na veřejného činitele a nezákonného věznění, za což mu hrozí 12 až 15 let ve vězení, případně doživotí. Televize uvedla, že byl také ustanoven zvláštní sbor, který má důsledně celou tragédii vyšetřit. 

Náměstek ministra spravedlnosti Michał Woś na sociální síti uvedl, že ho smrt důstojnice šokovala. „Zemřela během služby rukou zločince. Každý den se jako psycholožka snažila pomáhat vězňům. Čest její památce,“ napsal.

Soustrast vyjádřila také česká Vězeňská služba: „S nesmírnou lítostí jsme přijali zprávu o úmrtí příslušnice Vězeňské služby Polska přímo souvisejícím s výkonem služby. Vězeňská služba ČR se připojuje ke kondolencím a vyjadřuje upřímnou soustrast rodině, přátelům a kolegům zesnulé.“

pozor ( 24. února 2022 04:04 )

no a co ji jako vůbec udělal? co to je za jalový článek? není dodržováno základní lidské právo na sdělování informací!
akorát mám z toho zanešený display od písmen!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání