Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dozorce Honza zachránil řidičku v bezvědomí: Přímo před ním se srazila s kamionem!

Autor: VaB - 
21. února 2022
16:30

Vězeňský dozorce Jan Karták jel po službě domů. Přímo před ním se ale vybourala řidička osobního auta. Její vůz skončil převrácený na střeše a ona v bezvědomí. Honza neváhal a ženě ihned běžel na pomoc, zatímco spousta ostatních řidičů seděla v autech a nevěřícně koukala, co se vlastně děje. Jeho okamžitou reakci zachytila i kamera.

Slunné počasí, pohodová jízda za poslechu hudby a radost z toho, že bude dozorce Jan Karták z Věznice Ostrov brzy doma. Ty ale brzy vystřídal boj o holý život řidičky z osobního auta, které se pár metrů před ním srazilo s kamionem.

Náraz byl tak silný, že se auto roztočilo a skončilo převrácené na střeše v příkopu. Silnice byla pokryta troskami obou vozů. „Příslušník byl u vozidla první, zjistil, že řidička je v bezvědomí a dýchá, zavolal pomoc a řídil se do příjezdu sanitky pokyny operátora záchranné služby,“ popisují činy svého kolegy zástupci Vězeňské služby. K nehodě došlo v srpnu loňského roku u obce Všehrdy. 

Celý čin zachytila palubní kamera. Ta zaznamenala, jak Karták jako jediný okamžitě vyběhl z auta ven ke zraněné ženě. Myslel také na svou bezpečnost, okamžitě si oblékl reflexní vestu. Několik řidičů sice zastavilo, ale řada z nich prostě zůstala sedět ve vozidlech.

Pomáhají pravidelně

Příslušníci Vězeňské služby pomáhají mimo službu pravidelně. Nedávno jejich kolega Martin Pešek zachránil ročního chlapce, kterého v Chomutově unesl muž i s vozidlem, které ukradl. Od generálního ředitele za to dostal Čestnou medaili Vězeňské služby.

Příslušnice Vazební věznice Hradec Králové zase pod pseudonymem Iris Herman, vydala sbírku básní s názvem Na křídlech motýla a na Křídlech vážky. Výtěžek z prodeje pak darovala na podporu provozu záchranné stanice pro zraněné a handicapované živočichy v Jaroměři.

A například Alexandra Pokorná z kašperské věznice organizuje každoroční adventní benefiční koncerty, jejichž výtěžky putují k potřebným. „Mnoho našich kolegů přispívá na dobročinné účely, podporuje různé charitativní organizace i spolky. Všem našim kolegům, kteří nezištně pomáhají patří velké díky,“ dodala Vězeňská služba.

Video  Dozorce zachránil život řidičce, která skončila po nehodě v bezvědomí.  - Vězeňská služba ČR
Video se připravuje ...

jiri.ipsi ( 21. února 2022 22:14 )

například Alexandra Pokorná z kašperské věznice ... V Kašperku je věznice ?? 🤔

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání