Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Brutální vražda otce tří dětí: Přítelkyně jeho tělo rozčtvrtila, jeho nohu našli příbuzní

Američan Joseph Shaw (†44) pomohl ženě bez domova Kathryn Podgurskiové a začal s ní chodit. Jeho tělo pak našli v šatní skříni.
Američan Joseph Shaw (†44) pomohl ženě bez domova Kathryn Podgurskiové a začal s ní chodit. Jeho tělo pak našli v šatní skříni.  (Autor: facebook, reprofoto cbs)
Autor: rc - 
22. února 2022
10:37

Američan Joseph Shaw si myslel, že našel lásku v Kathryn Podgurskiové (33). Jejich vztah ale skončil tragicky. Čtyřiačtyřicetiletý rodák z Brocktonu v Massachusetts zničehonic zmizel. Pátrala po něm rodina i policie. Jeho tělo nakonec našli v šatní skříni pod haldou oblečení v jeho bytě. Pod tělem byl kočičí záchod, aby absorboval tělní tekutiny. Na jeho těle našli dvaačtyřicet bodných ran. Jeho tělo bylo navíc částečně rozčtvrceno.

Joseph Shaw si kdysi sáhl na dno. Bydlel na ulici. Poté, co se dokázal znovu postavit na vlastní nohy a zařídit si život, se rozhodl, že pomůže lidem bez domova. Dobrovolně docházel do charity, kde se nakonec seznámil s Kathryn Podgurskiovou. Chtěl jí pomoci a nakonec si podle informací britského deníku Daily Mirror myslel, že našel lásku. Otec tří dětí ji vyzval, aby se k němu nastěhovala.

Strašlivý nález

V červenci roku 2017 ale čtyřiačtyřicetiletý muž náhle zmizel. Nikomu se neozýval, ani svým dětem, a tak se rodina rozhodla, že jeho zmizení nahlásí úřadům. O několik dní později se na policii obrátil příbuzný Podgurskiové, že od ní dostal zprávu ohledně zmizení Josepha. Tvrdila mu, že se do jejich bytu někdo vloupal a hledal drogy a peníze. Při loupežném přepadení zabili Josepha. Jí pak nařídili, aby uklidila krev a schovala tělo.

Strážci zákona se proto okamžitě vypravili do bytu pohřešovaného muže, kde je čekal hrůzný nález. V bytě byl šílený zápach rozkládajícího se těla, jenž bylo schováno ve skříni pod haldou oblečení. Pod jeho tělem byl kočičí záchod, aby zřejmě zachycoval tělní tekutiny a trochu zamezoval zápachu. Jeho tělo bylo rozsekáno. Policisté nenašli jeho nohy a rameno. Po ohledání těla vyšetřovatelé napočítali dvaačtyřicet bodných ran. Na matraci na posteli byla nalezena krev.

Pytel s končetinou

Vyšetřování podle výše zmíněného deníku odhalilo, že za brutální vraždou stojí zřejmě Podgurskiová, která byla nakonec i obviněna. Soud ji shledal vinnou a odsoudil na doživotí bez možnosti podmínečného propuštění. Trvá však stále na tom, že je nevinná. Část těla zavražděného muže objevili jeho příbuzní. V batohu našli jeho nohu. „Byl tam další pytel. Předpokládám, že to byla jeho paže. Nemohli jsme pochopit, proč to policie nenašla. Bylo to na očích,“ uvedla neteř oběti Jacinda.

VIDEO: Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video  Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých  - Jiří Marek
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání