Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Čelní srážka aut na Přerovsku si vyžádala lidský život: Žena ve druhém autě se vážně zranila!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: HZS Jihomoravského kraje)
Autor: ČTK - 
16. prosince 2021
21:03

Řidič osobního auta zemřel ve čtvrtek vpodvečer při nehodě dvou vozidel u Horní Moštěnice na Přerovsku, druhá řidička utrpěla vážná zranění. 

Silnice I/55 byla kvůli nehodě uzavřena. Dopravu policie odklání, informovala přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová. Tento měsíc je to druhá tragická nehoda v této oblasti. V Olomouckém kraji jde letos o 38. oběť dopravních nehod, je to podstatně více než loni.

Nehoda se stala po 18:00 v katastru obce Horní Moštěnice na silnici I/55. „Došlo k čelnímu střetu dvou osobních vozidel a úmrtí jednoho z řidičů. Řidička druhého vozidla utrpěla vážná zranění a byla záchrannou službou převezena do Fakultní nemocnice Olomouc,“ uvedla policejní mluvčí. Komunikace je dočasně uzavřena, policisté na místě odklánějí dopravu přes obec Přestavlky.

Mezi Horní Moštěnicí a Přestavlky se stala tragická nehoda také 6. prosince, kdy zemřel třiačtyřicetiletý řidič, jenž se svým osobním autem narazil do stromu. V prosinci se v kraji dosud staly dvě smrtelné nehody. V listopadu zemřelo na silnicích pět lidí, na statistikách tragických nehod se tehdy významně podepsala nehoda čtyř osobních aut v polovině měsíce u olomoucké místní části Nemilany, která si nakonec vyžádala tři lidské životy. Letošní čísla obětí dopravních nehod jsou již vyšší než za celý loňský rok, kdy na silnicích Olomouckého kraje zemřelo dohromady 23 lidí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání