Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Na Chrudimsku se srazilo auto s kamionem: Bezohlední řidiči neumožnili průjezd záchranářům

Autor: jel - 
16. prosince 2021
13:22

Ve středu 15. prosince došlo v obci Kočí na Chrudimsku k dopravní nehodě kamionu a osobního auta. Na místo ihned vyrazily záchranné složky, jenomže řidiči, kteří kvůli havárii stáli v koloně, se zachovali opravdu bezohledně. Hasičům neumožnili projet až k nehodě a ti tak museli na místo běžet! 

Mluvčí hasičů Vendula Horáková informovala, že k nehodě došlo v ranních hodinách a na místě byla mlha. Havárie zablokovala silnici, na které zůstal osobní automobil, nákladní vůz se ocitl mimo komunikaci a jeho řidič zůstal uvnitř zaklíněn. Vyprostit ho museli hasiči.

Ti měli však velký problém se k nehodě vůbec dostat. „Protijedoucí auta nám neumožnila průjezd a v místě nehody se ještě řidiči otáčeli a znemožnili průjezd hasičského vozu k místu nehody,“ citovala Horáková velitele zásahu Františka Rulíka. Hasiči proto museli vystoupit z auta a k nehodě doběhnout, aby byli u zraněných co nejdříve.

Jak řidič kamionu, tak řidič osobního vozu, museli být předáni do péče zdravotníků. „Dále jsme v místě nehody řídili dopravu až do příjezdu policistů, zajistili vozy proti pohybu, úniku provozních náplní i proti vzniku požáru,“ uzavřela mluvčí.

Video  Sanitka se v Úvalech u Prahy srazila s osobním vozem, když vezla pacienta do Ikemu 
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání