Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Auto na Olomoucku po nárazu do stromu zůstalo na střeše, hasiči vyprostili pět lidí

Aktualizováno -
17. července 2021
10:07
Autor: ČTK, rc - 
17. července 2021
08:25

Zranění pěti lidí si vyžádala dnešní ranní nehoda mezi Cholinou a Odrlicemi na Olomoucku. Osobní vůz zůstal po nárazu do stromu ležet na střeše, zaklíněno v něm bylo pět cestujících. Uvedli to olomoučtí hasiči na twitteru. Pětici museli z automobilu vyprostit a předali je záchranářům. Podle mluvčí záchranné služby Lucie Mikiskové v autě cestovalo pět zletilých - dvě dívky a tři chlapci. Čtyři lidé jsou zranění lehce, řidička utrpěla středně těžké zranění.Okolnostmi nehody se zabývá policie.

„Po nárazu do stromu zůstal na střeše a v něm zaklíněných pět zraněných osob. Všechny jsme museli postupně vyprostit za pomocí hydraulických nástrojů ze dvou zásahových vozů,“ uvedli hasiči na twitteru

„Po nárazu do stromu zůstal na střeše a v něm zaklíněných pět zraněných osob. Všechny jsme museli postupně vyprostit za pomocí hydraulických nástrojů ze dvou zásahových vozů,“ napsali hasiči s tím, že osoby vytáhly na páteřních deskách s krčními límci. „Využili jsme rozpínací válec, abychom se k jednomu zraněnému dostali, protože byl ve vozidle zaklíněn komplikovaně,“ dodali. Hasiči zajistili místo proti požáru, u nehody zasahovaly čtyři jednotky.

Podle záchranářů si nehoda vyžádala většinou pouze lehká zranění, zejména pohmoždění zad, krční páteře a ruky. "Řidička vozidla ovšem utrpěla středně těžké zranění, a to zlomeninu stehenní kosti. Ve stabilizovaném stavu však byla převezena lékařskou posádkou do Fakultní nemocnice Olomouc na traumacentrum v rámci oddělení urgentního příjmu," uvedla Mikisková. V olomoucké nemocnici skončili po základním ošetření i další zranění.

Policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová řekla, že se nehoda stala krátce před 02:45 na silnici III/3732 v katastru obce Cholina. "Podle prvotního šetření tam mladá řidička Renaultu při jízdě ve směru k obci Odrlice nepřizpůsobila rychlost jízdy zejména dopravně-technickému stavu komunikace, vlastnostem vozidla a svým schopnostem. V levotočivé zatáčce v klesání dostala s vozem smyk, vůz se přetočil přes střechu a narazil do vzrostlého stromu," uvedla Vybíhalová.

VIDEO: Jak se chovat na místě dopravní nehody

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání