Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Drsná havárie na Semilsku: Autobus s lidmi skončil v příkopu!

Autobus skončil na Semilsku v příkopě.
Autobus skončil na Semilsku v příkopě.  (Autor: HZS Libereckého kraje)
Aktualizováno -
16. prosince 2021
21:56
Autor: ČTK, shp - 
16. prosince 2021
12:28

Hrůza na silnici! V Bradlecké Lhotě na Semilsku havaroval autobus. Skončil v příkopu. Přepravoval šest lidí, na místě jsou zranění. Řidiče vyprostili hasiči.

ČTK to řekl krajský policejní mluvčí Vojtěch Robovský. Řidiče autobusu museli hasiči vyprostit, je v péči záchranářů. Na místě jsou i zranění z řad cestujících, řekl ČTK mluvčí záchranné služby Michael Georgiev. Bližší informace zatím neměl. Podle fotografie hasičů z místa nehody skončil autobus na boku v příkopě.

Aktuálně mohu potvrdit, že na místě zasahujeme. Vyslána byla rychlá záchranná služba z Jičína i vrtulník. Ten se na místo ale nedostal kvůli počasí. Do nemocnice jsme transportovali jednoho člověka,“ řekl Blesk.cz mluvčí Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje Ivo Novák.

"Zasahujeme společně s královéhradeckými hasiči u dopravní nehody autobusu v Bradlecké Lhotě. Řidič, kterého jsme vyprostili, je v péči ZZS. Několika cestujícím poskytujeme neodkladnou předlékařskou péči. Jednotky provedly protipožární opatření a opatření proti úniku provozních kapalin do potoka," uvedli hasiči na twitteru.

Policie přijala oznámení o nehodě autobusu v 11:15. Na místě zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému, komunikace je v souvislosti s vyšetřováním okolností nehody uzavřena v obou směrech, doplnil mluvčí policie.

Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému, spolu s hasiči Libereckého kraje byli na místě i jejich kolegové ze sousedního Královéhradeckého kraje. "Vozidlo sjelo do hlubokého příkopu, kterým protéká potok a převrátilo se na bok. Řidiče autobusu hasiči vyprostili předním oknem a předali do péče záchranné služby Libereckého kraje, dále poskytovali neodkladnou předlékařskou pomoc pěti zraněným cestujícím," popsala zásah mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Eva Klímová.

V autobusu bylo podle mluvčí zhruba 300 litrů nafty a další provozní kapaliny, hasiči proto za pomoci sorpčních hadů zachytávali uniklé látky v potoce a zhruba o kilometr dál po proudu postavili norné stěny. Na místo povolali i zástupce odboru životního prostředí. Při nehodě poškodil autobus i sloup elektrického vedení, uvolněné dráty museli energetici odstranit, aby bylo možné s pomocí těžké vyprošťovací techniky autobus z potoka vytáhnout. To se soukromé firmě povedlo krátce po 17:00. "Po provedení závěrečného průzkumu, kdy bylo vyloučeno další ohrožení životního prostředí, velitel zásahu předal místo události policii," dodala mluvčí hasičů

Pohybovenadany ( 16. prosince 2021 13:45 )

Drastické záběry, redakce na ně mohla upozornit !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání