Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Sestřička Eliška resuscitovala řidiče po nehodě: Myslím na vás, vzkázala mu do nemocnice

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: reprofoto Policie ČR)
Autor: VaB - 
7. prosince 2021
18:03

Mimo službu, ale ve správný čas na správném místě. Sestřička Eliška z Krajské nemocnice v Liberci resuscitovala staršího muže, který za volantem zřejmě dostal infarkt. Na twitteru jí za to poděkoval jeho syn, mluvčí FK Jablonec. Jeho tatínek je prý po operaci a cítí se dobře.

U libereckého obchodního centra došlo v pátek k dopravní nehodě. Za volantem dostal jeden z řidičů zřejmě infarkt, šlápl na plyn a nechtíc tak narazil do jiného auta, které bylo před ním. U nehody byla prakticky ihned sestřička Eliška z tamní nemocnice.

K celé dramatické situace se vyjádřila ve videu na svém facebooku. V úvodu hned poděkovala neznámé slečně, která jí po dlouhotrvající resuscitaci nabídla vodu, protože byla úplně vyčerpaná. „Děkuji technickým službám a vám, pánové, že jste nepanikařili, že jste si ode mě nechali poručit, že jste mi pomohli pána vytáhnout,“ popsala Eliška situaci. Podle jejích slov jí pomáhala velká spousta lidí, jeden z nich například volal sanitku.

„Pánovi se omlouvám. Musela jsem vám roztrhat oblečení a zlomit žebra. Jinak to nešlo. Držte se, myslím na vás, Eliška,“ dodala na konci videa. Za záchranu života zdravotní sestřičce poděkoval i syn muže, kterého resuscitovala.

Tím je tiskový mluvčí fotbalového klubu FK Jablonec. „Díky moc z celého srdce sestřičce Elišce z Krajské nemocnice Liberec, která úspěšně resuscitovala mého tátu při dnešní dopravní nehodě v Liberci. Táta měl infarkt, je po operaci a cítí se poměrně dobře,“ uvedl na svém twitteru Martin Bergman. „Jsme rádi, že máme i v této době okolo sebe tak úžasné lidi,“ dodal Martin.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání