Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Otřesná nehoda na Českolipsku: Srážka dvou aut si vyžádala osm zraněných, z toho pět dětí!

Otřesná nehoda na Českolipsku: Srážka dvou aut si vyžádala osm zraněných, z toho pět dětí!
Otřesná nehoda na Českolipsku: Srážka dvou aut si vyžádala osm zraněných, z toho pět dětí!  (Autor: HZS LK)
Autor: ČTK - 
18. listopadu 2021
13:03

Při střetu dvou osobních aut v Hamru na Jezeře na Českolipsku se dnes ráno zranilo osm lidí, z toho pět dětí. Středně těžké poranění utrpěl řidič fordu, ostatní lehké. Vyplývá to z vyjádření mluvčích policie a záchranné služby.

Nehoda se stala v Liberecké ulici na silnici 278 krátce před 8:00. „Řidička osobního vozidla Audi jela ve směru od Stráže pod Ralskem a při průjezdu pravotočivou zatáčkou vjela na mokré vozovce z nezjištěných příčin do protisměru, kde se bočně střetla s protijedoucím osobním vozidlem Ford,“ uvedla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Zraněného řidiče fordu na traumacentrum do nemocnice v Liberci přepravil vrtulník. „Utrpěl středně těžké poranění. Zranění ostatních jsou lehká,“ řekl krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

Záchranáři v sanitkách do liberecké nemocnice přepravili jednu dospělou osobu a dvě děti z fordu. Posádku z druhého vozu, řidičku a tři děti, k dalšímu ošetření dopravili do českolipské nemocnice. Okolnosti nehody nadále prošetřují dopravní policisté. „Policisté podrobili řidičku vozidla Audi orientační dechové zkoušce na alkohol, jejíž výsledek byl negativní. U druhého řidiče musel být s ohledem na jeho zranění nařízen odběr krve v nemocnici,“ dodala Šrýtrová.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání