Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pozor, už zítra! Blesk Ordinace se otevře v Liberci, návštěvníky přivítá Eva Perkausová

Autor: Josef Slabý - 
13. září 2021
05:00

Dominantou a pýchou města Liberce je radnice na náměstí Dr. Edvarda Beneše. Právě před ní se bude konat druhá zastávka Blesk Ordinace. 

Lékaři z Krajské nemocnice Liberec a partneři Blesk Ordinace obsadí náměstí a od 12 do 18 hodin nabídnou návštěvníkům možnost dozvědět se vše podstatné o svém zdraví. Součástí bude i bohatý doprovodný program, kterým provede moderátorka a herečka Eva Decastelo. Chybět nebude ani vystoupení písničkáře Miroslava Palečka a tombola o ceny. Patronkou liberecké Blesk Ordinace je moderátorka zpravodajské relace HLAVNÍ ZPRÁVY TV Prima Eva Perkausová.

Stánky, které můžete navštívit:

* Vyšetření mateřských znamének (od 15:15)

* Vyšetření tlaku

* Vyšetření plic

* Vyšetření diabetu

* Poradna užívání léků

* Poradna mozkových příhod

* Poradna urologie

* Mamocentrum

* Lékař online 24/7

* Žilní poradna

* Stánek VZP

* Nábor dárců kostní dřeně 

Co je Blesk Ordinace

Projekt deníku Blesk, jehož cílem je zvýšit povědomí občanů o důležitosti preventivních prohlídek, které mají zásadní vliv na jejich zdraví a život. Projekt, jehož generálním partnerem je Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR, má záštitu ministra zdravotnictví.

Eva Decastelo, moderátorka Blesk Ordinace: Zkontroluji si znaménka

Herečka a moderátorka Eva Decastelo je životní optimistka. A kdyby epidemie koronaviru nevstoupila zásadním způsobem do života jejích dětí, vzpomínala by na lockdown s láskou.

„Za posledních deset let jsem neměla dovolenou, s oběma dětmi jsem hned po porodu vždy pracovala. Takže covid mi vlastně nařídil volno a já si ho s nimi náležitě užila,“ přiznává se smíchem sympatická moderátorka, které prý dlouhý lockdown potvrdil i správný výběr manžela.

„My neměli čas ani na novomanželskou noc, protože jsem se vdávala v devátém měsíci, a vlastně ani na líbánky. Tak jsme to během covidu všechno dohnali a já se ujistila, jak skvělého mám chlapa,“ přiznává.

Stín obav z dopadů izolace se ale na tváři herečky a moderátorky mihne, když mluví o dětech. „Dospělí si dokáží v hlavě věci přenastavit, ale sociální kontakt, který dětem covid vzal, může mít veliký psychický dopad a z toho mám strach,“ svěřila se s obavami z nového školního roku.

Evu Decastelo uvidí návštěvníci Blesk Ordinace hned ve třech městech – Liberci, Brně a Praze. Na bleskovém zdravotním odpoledni si prý nechá znovu zkontrolovat mateřská znaménka. „Sehnat dobrého kožního lékaře je dnes skoro zázrak,“ říká jinak vzorná pacientka Eva, která i covidu navzdory nezanedbala žádnou z preventivních prohlídek. „Raději půjdu několikrát do roka k lékaři, než trávit měsíce v nemocnici,“ dodává. 

Náměstí a historická budova radnice

Na hlavním libereckém náměstí to po celý rok žije. Konají se tady různé kulturní akce pořádané městem nebo také liberecké trhy. Svůj název po bývalém československém prezidentovi získalo náměstí v roce 1937. Za války a během komunistické éry se ale název měnil a definitivně se pojmenování náměstí Dr. Edvarda Beneše vžilo po revoluci v roce 1991.

Co zaujme návštěvníky Liberce nejvíc je radnice, která na náměstí stojí od roku 1893. Podoba s vídeňskou radnicí není náhodná, vítězný architektonický návrh totiž před více než 130 lety zpracoval vídeňský architekt F. Neumann.

U paty radnice se nachází památník – tankový pás, který připomíná liberecké oběti vpádu vojsk Varšavské smlouvy v srpnu roku 1968. Dobrodružně založení turisté můžou vyjít do radniční věže a kochat se výhledem do okolí města. Během letní sezóny se také konají komentované prohlídky interiéru radnice. V budově je 80 místností ve čtyřech podlažích.

Když tělo volá o pomoc

Posloucháte svoje tělo? Velice často se vás snaží varovat včas. Jenže my signály přehlížíme a volání o pomoc nepřikládáme důležitost. V příručce Posloucháme svoje tělo se dozvíte, jak rozpoznat závažné zdravotní problémy, skryté třeba jen za únavu, píchání, bolesti nebo brnění. Už DNES v deníku Blesk zdarma.

Příručka Posloucháme svoje tělo už v pondělí ZDARMA v deníku Blesk.

Podívejte se na reportáž z pardubické Blesk Ordinace

Video  Blesk Ordinace v Pardubicích: Ukázala 18 podezřelých nálezů!  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi