Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Návštěvníky Blesk Ordinace v Liberci lákalo vyšetření plic a diabetu: Čekání na lékaře se vyplatilo!

Autor: Josef Slabý - 
15. září 2021
05:00

Z Pardubic se v úterý přesunula Blesk Ordinace pod Ještěd do Liberce. Za slunečného podzimního počasí si prevenci nenechaly ujít tisíce lidí. Ve stáncích ordinovali profesionálové z Krajské nemocnice Liberec.

S úderem dvanácté hodiny v úterý začala letošní druhá zastávka Blesk Ordinace, tentokrát před libereckou radnicí. Největší fronty vznikaly před stánky s vyšetřením diabetu a plic. Mezi prvními se nechal na množství cukru v krvi vyšetřit Josef Ulman z Liberce. „Vzhledem k tomu, že jsem měl rodinnou anamnézu, kde se vyskytoval diabetes, tak jsem se rozhodl pro preventivní vyšetření,“ svěřil se Josef Ulman.

Hodnoty nakonec vyšly v pořádku, a tak pan Ulman odkráčel od stánku spokojený. Stejně jako paní Helena Italová, která po vyšetření plic odcházela s úsměvem.

„Jsem kuřačka. Denně kouřím deset, patnáct cigaret. Přesto vyšetření dopadlo dobře, jsem spokojená,“ svěřila se Blesku Helena Italová. Na náměstí nechyběly další stánky s vyšetřením tlaku nebo znamének. Příští týden se akce přesouvá do Ústí nad Labem.

Co je Blesk Ordinace

Projekt deníku Blesk, jehož cílem je zvýšit povědomí občanů o důležitosti preventivních prohlídek, které mají zásadní vliv na jejich zdraví a život. Projekt, jehož generálním partnerem je Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR, má záštitu ministra zdravotnictví.

Video  Liberecká Blesk Ordinace přilákala 5 tisíc návštěvníků! Čekání na lékaře se vyplatilo!  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Kde ještě budeme?

Ústí nad Labem

Středa, 22. 9.

Mírové náměstí

Lékaři z: Krajská zdravotní, a.s.

Brno 

Středa,  29. 9.  

Náměstí Svobody      

Lékaři z: Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně

Ostrava

Středa, 6. 10.  

Masarykovo náměstí

Lékaři z: Fakultní nemocnice Ostrava

Praha

Středa, 13. 10.          

Karlovo náměstí        

Lékaři z: Všeobecná fakultní nemocnice Praha    

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi