Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Oblačno 16°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Při požáru prádelny v Kladně se zranilo pět lidí: Na místě zasahoval vrtulník

Autor: ČTK - 
6. prosince 2021
14:17

Při požáru prádelny v Kladně se v pondělí dopoledne zranilo pět lidí, z toho dva vážně. Hasiči už oheň zlikvidovali. Na místě zasahoval vrtulník záchranářů, jednu ženu přepravil do pražské vinohradské nemocnice, řekla mluvčí středočeských záchranářů Petra Homolová. Vážně zraněného muže převezla sanitka do nemocnice v Motole. Příčina vzniku ohně ani výše škody zatím nejsou známé, řekla mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová.

"Na místě jsme ošetřili pět osob. Žena s inhalačním traumatem, zajištěnými dýchacími cestami letecky transportována do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Muž taktéž s inhalačním traumatem na umělé plicní ventilaci transport pozemní cestou do FN Motol. Další muž s popáleninami při vědomí transportován do nemocnice Kladno," uvedli záchranáři na twitteru. Dva lidé zůstali po ošetření na místě.

Mluvčí motolské nemocnice Pavlína Danková řekla, že muž je nyní stabilizovaný, ale ve vážném stavu. Stav ženy, která byla převezena na Vinohrady, nechtěla mluvčí nemocnice Tereza Romanová s odkazem na nutný souhlas pacientky nebo rodiny komentovat.

K nahlášenému ohni hasiči vyjížděli v Kladně po 11:00, přibližně po čtvrt hodině jej měli pod kontrolou a kolem 11:30 už byl zcela zlikvidovaný. Hasiči budou příčinu požáru zjišťovat ve spolupráci s policií, uvedla Fliegerová.

VIDEO: V Horních Měcholupech hořel dům, policisté zachránili ženu. (6. listopadu 2021)

Video  V Horních Měcholupech hořel dům, policisté zachránili ženu. (6. listopadu 2021)  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání