Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Maminka ve Vodňanech chtěla i s dítětem spáchat sebevraždu? Musela být na dně, řekl svědek

Aktualizováno -
3. prosince 2021
19:46
Autor: jel, Vlaďka Hradská, shp - 
3. prosince 2021
05:00

Maminku i s dítětem vylovili ve středu večer policisté z řeky Blanice ve Vodňanech. Pomoc přivolali studenti, kteří se vraceli na internát. Na mostě si totiž všimli opuštěného kočárku a kabelky, pak uviděli topící se dvojici. Dítě muselo být resuscitováno a do nemocnice ho převezl vrtulník. Případem se zabývá policie. Podle některých informací však žena skočila do řeky sama, údajně kvůli domácímu násilí. Svědek prozradil Blesku, že ji viděl s kočárkem bezcílně chodit sem a tam už odpoledne.

Podezřelého kočárku, který osaměle stojí na mostě, si ve středu večer všimli studenti prvního ročníku ze střední rybářské školy. Když se pořádně rozhlédli, spatřili ve vodě ženu. Neváhali a ihned přivolali pomoc. „Nedokázali se k ní přes proud dostat, a navíc další student, který svítil na hladinu řeky, volal, že o kus dál plave malé dítě,“ uvedl mluvčí policistů Jiří Matzner.

Naštěstí díky oznámení mladíků brzy dorazili dva policisté. Ti s obrovským úsilím dostali mámu i dítě na břeh. U malého chlapečka museli ihned zahájit oživování. Pak si ho převzali do péče záchranáři, kteří ho letecky přepravili do Prahy. Skončil ve Všeobecné fakultní nemocnici a podle její mluvčí je připojen na přístroj ECMO, který zajišťuje mimotělní oběh. Ženu přepravila do nemocnice sanitka.

Případem se zabývá policie. „Co ženu dohnalo k tomuto kroku? Na to se budou ptát i kriminalisté,“ uvedl Matzner. Podle CNN Prima News však prý žena chtěla spáchat sebevraždu a dokazují to příspěvky na sociálních sítích. K ukončení života ji mělo dohnat několikaleté fyzické a psychické týrání ze strany otce jejího dítěte.

Podle Primy jde o dvouletého chlapečka. Toho měl podle FTV Prima po incidentu navštívit právě jeho otec. Matka před ním chtěla prý dokonce utéct na Slovensko. Usilovně bojovala o to, aby jí dítě bylo svěřeno do péče.

Blesk mluvil se mužem, který má nedaleko místa neštěstí chatu. Ten si uvědomil, že ženu s kočárkem viděl už odpoledne bezcílně chodit sem a tam. „Mám chatu nedaleko. Zpětně jsem si uvědomil, že ta žena tam s kočárkem jezdila sem a tam už odpoledne. Musela být na dně,“ sdělil.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Video  Přílet záchranného vrtulníku z Vodňan do Prahy  - Blesk.cz - Václav Burian
Video se připravuje ...

Jirik-ta ( 3. prosince 2021 20:22 )

pravda

Toulave_kopyto ( 3. prosince 2021 16:53 )

To jsem taky nepochopil, asi byla ta voda moc studená..

vivienca ( 3. prosince 2021 14:14 )

Přesně to mě také napadlo.... A říkám si, co by bylo lepší...maminka se z toho dostane a pak se celý život starat o postižené dítě, kterému takto ublížila...? To he hrůza. Myslím, že tady se žádný happy end asi konat nebude. Je mi jich obou hrozně líto...

panda82 ( 3. prosince 2021 13:40 )

chybí ti inteligence, asi jak ji rozdávali tak jsi chyběl, i když je to bulvár, tak slušnost

wildcat ( 3. prosince 2021 10:18 )

Bohužel, pamatuji 30 let starý příběh matky co se otrávila plynem s dcerami 12 a 14 let. Dohnalo ji dlouhodobé týrání manžela a nechtěla dcerky nechat jemu. Tehdy nebyl OSPOD a matka prý věděla že dcerky by skončili u despotického opilce. Neměly žádné jiné příbuzné. Hrozné rozhodnutí

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání