Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Na chirurgii v Benešově vytáhl nůž a pistoli: Muže (63) obvinili a skončil ve vazbě

Autor: ČTK - 
1. prosince 2021
15:43

Pořádné pozdvižení způsobil v benešovské nemocnici muž (63), který měl na tamní chirurgické ambulanci ohrožovat zdravotníky nožem a plynovou pistolí. Policisté na něj po neúspěšném vyjednávání použili lést s cigaretami, následně taser a poté ho zadrželi. Byl už obviněn a sedí ve vazbě.

Kriminalisté obvinili třiašedesátiletého muže, který měl v pondělí ohrožovat nožem a střelnou zbraní zdravotníky v benešovské nemocnici, z nebezpečného vyhrožování a výtržnictví. Hrozí mu až tři roky vězení. Soud na obviněného uvalil vazbu, uvedla na webu policejní mluvčí Barbora Schneeweissová. Při incidentu nebyl nikdo zraněn, policisté u muže po zadržení našli dvě plynové zbraně a dva nože.

„Ještě včerejšího dne, tedy (v úterý) 30. listopadu 2021, zahájili benešovští kriminalisté trestní stíhání třiašedesátiletého muže, kterého obvinili z trestného činu nebezpečné vyhrožování a výtržnictví,“ uvedla mluvčí. V úterý večer soudce také rozhodl o uvalení vazby, obviněný je tak nyní ve vazební věznici.

Událost se stala v pondělí před 15:00. Záchranná služba převezla muže na chirurgickou ambulanci k ošetření, pacient tam však z batohu vytáhl nůž a poté i střelnou zbraň a začal personál ohrožovat. Zdravotníci z ordinace okamžitě utekli, muže na ambulanci zamkli a zavolali na linku 158.

Policisté proti muži zakročili ještě před příjezdem zásahové jednotky. Po několika výzvách, aby odložil zbraň, a po několikaminutovém vyjednávání použili taser a zpacifikovali ho. Následně muže odzbrojili a zadrželi. Jaký byl motiv činu, kriminalisté zjišťují.

Video  Policisté zpacifikovali muže, který se zabarikádoval v nemocnici v Benešově.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Citronel ( 1. prosince 2021 16:52 )

Určitě k tomu měl důvod, jenomže násilím se nic řešit nesmí a po dobrém to ani po několika hodně několika pokusech nejde.

Zobrazit celou diskusi
EUR 25,16 25,24
USD 23,41 23,53
GBP 29,35 29,47
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání
Další články
Články odjinud